• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 4°C

В Слънчев бряг се оплакват от кадрите, необразовани хора искали заплати като на лекари

В Слънчев бряг се оплакват от кадрите, необразовани хора искали заплати като на лекари

/КРОСС/ Броени месеци преди откриването на летния сезон хотелиери в Слънчев бряг се оплакват от недостиг на квалифицирани кадри за работа. Всяка година при интервюта за работа кандидатстват само неквалифицирани кадри и липсват желаещи, а тази година един рецепционист ще получава заплата равна на средната за страната.

"Ние проблеми с работници нямаме, имаме проблеми с необразовани работници. Като цяло има работници желаещи, около 100- 120 хиляди, от Украйна, Беларус и Русия. Но не затова иде реч, искаме тук, в нашите училища да се обучават хората", коментира пред БНТ хотелиерът Веселин Налбантов.

Камериерка, която ще бъде наета по Черноморието, би трябвало да получава около 800 лева, според последните увеличения, като сервитьорите и барманите, които владеят поне два езика, ще получават повече.

Проблемът с кадрите са от години, защото повечето от професионалистите избират да работят в чужди курорти, където и заплащането им е в пъти по-голямо.

"От къде ще ги вземем тези високи заплати, когато туристите плащат това, което плащаха и през миналата година. Да, за образованите ще има повече пари, това е съвсем естествено, но при нас идват необразовани хора, не искам да обиждам някого, и искат да получават повече от лекарите", обяснява Налбантов.

Български хотелиери и тази година ще наемат работници от Украйна, Беларус и Русия, за да не останат без персонал.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Този Налбантов, като не ще да плаща заплати, да навлича престилката и да мята кърпата през лакътя и да обслужва клиентите си еднолично!!! Пишман-капиталист!!!

19.02.2018 22:19:23

Анонимен

Gospodin Nalbantov Kolizeum teche ot vsikade Tvoite rabotnici rabotiat na min zaplata.Vie se izprviate kato velik hotelier biznesmen Ako ne dai si boje vi se sluchi neshto.hotela vi shte se srine za godina nai mnogo .Kolkoto do zaplatite ste l.....c Samia vie ne plashtate Jiv i zdrav

19.02.2018 20:30:19

"Български хотелиери и тази година ще наемат работ

Евтиното си е евтино!

19.02.2018 14:44:38

Лео

За мерцедеси и майбаси има, за заплати - няма. Естествено, че ще искат хората, това е сезонна работа, по принцип трябва да е по-добре платена от постоянната.

19.02.2018 14:09:45

Анонимен

Другарю Налбантов,като се научите да плащате,ще намерите и достатъчно хора да работят за вас !Иначе-ми се клати ръкава -ще стои затворен хотелът и това е !

19.02.2018 11:03:54

"В Слънчев бряг се оплакват..."

В Слънчев бряг се оплакват от каПИТАЛИСТИТЕ, необразовани хора искали ПЕЧАЛБИ като на БИЛ ГЕЙТС.

19.02.2018 09:47:44

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.