• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 24°C

Нова рубрика на БНТ1 разказва конкретни случаи за некоректни работодатели

Нова рубрика на БНТ1 разказва конкретни случаи за некоректни работодатели

/КРОСС/ В сутрешния блок на БНТ1 "Денят започва" стартира новата рубрика "Твоите права", в която обществената медия представя конкретни примери за некоректност в отношенията между работодатели и работници.

„Целта е не просто да повдигнем още повече въпроси около тази чувствителна проблематика, не само да разкажем за ситуации в които хората страдат, но и да проследим докъде се простират правомощията и отговорностите на институциите и да потърсим възможностите за справедливо разрешаване на отделните конфликти: неизплатени заплати, начислени, но не внесени осигуровки, лоши условия на труд", разказва авторът на поредицата Илина Бисерова и допълва, че във всяка отделна история се преплитат компетенциите на различни органи и разпоредбите на множество правни актове. Така, на практика, „вратичките", които некоректните работодатели използват, се оказват „пробойни" в законодателството.

Първият журналистически разказ, излъчен на 8 август, е свързан с познатия проблем за неизплатените работни заплати, а примерът е от конфликта на служители и работодатели в бутикова авиокомпания за луксозни пътувания (целият репортаж можете да гледате тук: https://www.bnt.bg/bg/a/tvoite-prava-nekorektniyat-rabotodatel-kakv-e-polezniyat-khod-za-rabotnika)

В рубриката „Твоите права" екипът на БНТ ще представя конкретни случаи, без да запазва анонимността на некоректните работодатели. Експерти от държавните институции и контролните органи, специалисти по трудово-правни отношения и юристи ще коментират пред камерата на БНТ отделните аспекти на всеки от казусите.

Репортажите от рубриката „Твоите права" се подготвят по сигнали на зрители, които могат да бъдат изпращани по електронна поща до екипа на „Денят започва" (start@bnt.bg) или до автора на проекта Илина Бисерова (ibiserova@bnt.bg). Екипът на БНТ не се ангажира със сигнали за некоректни работодатели, лоши условия на труд или унизително отношение, които са изпратени анонимно.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.