• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Марин Рачев остава кмет на Септември

Марин Рачев остава кмет на Септември

/КРОСС/ Апелативният специализиран наказателен съд отхвърли като неоснователно искането на прокуратурата кметът на община Септември Марин Рачев да бъде освободен от длъжност и отмени определението на първата инстанция, с което Рачев временно беше отстранен от поста си. То беше обжалвано от защитата на градоначалника.

Съдът също така остави на длъжността специалиста по инвеститорски контрол в местната администрация Станой Милов.

Рачев има две обвинения за умишлена безстопанственост и сключване на неизгодна сделка. Милов е обвинен за издаване на протоколи с неверни обстоятелства. Прокуратурата поиска отстраняването на Рачев с мотива, че може да повлияе на свидетели, които предстои да се разпитат или да възпрепятства събирането на доказателства.

Според апелативния съд няма достатъчно доказателства, че лицата ще попречат на разследването и няма ясни данни, че някой от тях е пречел на обвинението или има намерение да пречи при събирането на доказателства. Съдът отчете, че кметът Рачев е демонстрирал явно намерение да не пречи на разследването, след като е подписал молба за неплатен отпуск.

Прокуратурата пледира, че първата инстанция е направила верни и обосновани изводи, които следва да се потвърдят и от апелативния съд. Както и че има СРС-та и множество документи и свидетелски показания срещу Рачев и Милов. Според съда обаче в показанията няма достатъчно данни за отстраняване от длъжност, а СРС-тата не могат да се използват, тъй като все още не са представени по делото.

Пред медиите Рачев заяви, че ще съдейства на разследващите органи по всяко време. Той допълни, че няма да ходи в общината, освен когато бъде поканен от ресорния министър за подписване на документите за предоставянето на концесия на минералното находище "Варвара" под стопанисването на община Септември.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.