• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Да, ген. Радев е политик №1 на годината!

Да, ген. Радев е политик №1 на годината!

/КРОСС/ Много хора изразяват недоумението си, че новоизбрания президент ген. Радев е политик № 1 на годината. Казват, че той не е бил политик и се питат как така е № 1.

Да, ген. Радев не е политик, някога е членувал дежурно в БКП като курсант във ВВУ на ВВС. След което се е деполитизирал, съгласно закона до края на службата си във въоръжените сили не е членувал в някоя партия.
Ген. Радев направи невъзможното и накара много хора с десни убеждения да гласуват за ляв кандидат, само защото са отвратени от статуквото.

Ген. Радев спечели убедително президентските избори, издигнат като кандидат от инициативен комитет на БСП. Ген. Радев направи така, че мнозина отвратени от политиката българи излязоха от апатията си и отидоха да гласуват против кандидата, посочен от премиера Борисов.

Една жена, за която беше доказано, че лъже не по-малко от патрона си, заблуждавайки обществото с една съмнителна диплома, съмнителна житейска биография ("доведеният" й дядо, убит от комунистите), съмнителната си професионална биография, нечистото назначение на съпруга й в РВД... Една жена, която след провала си на президентските избори би трябвало да си подаде оставката от високия пост председател на парламента.
Спомням си, че "ген." Борисов няколко пъти бе номиниран и избиран за "Мъж на годината", за "Политик на годината" и пр. лауреатски титли, които едва ли имат особено значение от политическа, културна и историческа гледна точка.

И си задавам логичния въпрос: Защо ген. Радев да не бъде "Политик на годината", а "ген." Борисов да бъде мъж, политик и пр. на годината? "Ген." Борисов е полуграмотен, прост, като тия, които се разбират с него, елементарен, вулгарен, агресивен и не последно място - зле възпитан тип, издигнал на пиедестал бабаитлъка, тарикатщината и презрението си към хората от улицата, които между другото създават БВП и уж сме втори по ръст в ЕС. (Не съм съвсем съгласен с Vasil Petev, който каза, че Борисов ни презира. Презрението е друго изотопно състояние на омразата. Борисов ни ненавижда. Но това е друга тема и не е толкова важно.)

Фигурите на ген. Радев и "ген." Борисов са несъпоставими и несравними. Това го казвам по адрес на всички, които "загрижено" ме предупреждават, че и ген. Радев може да ме разочарова и не бива да се облягам на генералското му рамо, за да не се наложи да си посипвам главата с пепел. Възможно е и ген. Радев да ме разочарова. Досега обаче не е дал податки, че това непременно ще се случи.

"Ген." Борисов също не ме е разочаровал до сега. Тъй като не съм имал никакви положителни очаквания от и към неговите агресивни и арогантни политически действия и цялостното му поведение, откакто е стъпил на продънената ни и прогнила политическа сцена.

Между другото, "ген." Борисов попада в спортните хроники с разни мачлета, а ген. Радев беше забелязан в операта. Ген. Радев има два брака, но нито първата, нито втората му съпруга са попадали във финансовите (разбирай криминалните) хроники, за разлика от жените около "ген." Борисов. Но това са лични работи, а аз не обичам да се занимавам с личния живот на хората, независимо от постовете, които по една или друга причина заемат и независимо от това КОЙ ги е поставил на тия постове.

"Политик на годината" е понятие реалистично. Или поне така би трябвало да бъде.

Автор: Любомир Кольовски
Източник: Гласове

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

За "Политик на годината" , не се ли избира някой, който е направил нещо в политиката ? Поправете ме, ако греша, но той дори официално не е президент все още , нали от януари се предполага да влезе в длъжност . Така че, смятам че по- щеше да е удачно, да го изберат за " Кандидат политик на годината" , а сега ако искат могат да го номинират за "пилот на годината", или евентуално , за "генерал на годината" , понеже като политик , не ни стана много ясно , какво точно е направил .

19.12.2016 18:32:49

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.