• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Президентът на 54: Старая се да стоя над злобата и дребнотемието, мисля градивно

Президентът на 54: Старая се да стоя над злобата и дребнотемието, мисля градивно

/КРОСС/ Днес президентът Румен Радев навършва 54 години.

Румен Радев е петият демократично избран президент на Република България. Роден е на 18 юни 1963 г. в Димитровград. Основното и средното си образование получава в Хасково.

Заслужава си да си припомним биографията му.
През 1982 г. завършва със златен медал Математическата гимназия в Хасково.
Дипломира се във Висшето народно военновъздушно училище „Георги Бенковски" - Долна Митрополия през 1987г. като първенец на випуска.

От 1987 до 1988 г. е младши пилот в 15 изтребителен авиационен полк - Равнец, а в периода 1989 - 1990 г. става зам.-командир на звено в същия полк.
От 1990 до 1994 г. е командир на звено в 15 изтребителен авиационен полк.
През 1992 г. завършва ескадрилен офицерски курс „Максуел", САЩ, а от 1994 до 1996 г. е слушател в командно-щабния профил на Военната академия „Г. С. Раковски".
Дипломира се като първенец на випуска.
От 1996 поема командването на ескадрила МиГ-29 в 5 иаб - Равнец, след което става зам.-командир по летателната подготовка на 5 иаб - Равнец (1998 - 1999 г).

През 2000 г. става доктор на военните науки в областта на усъвършенстване на тактическата подготовка на летателния състав и симулиране на въздушния бой.

През 2003 г. завършва с отличен успех Военновъздушния колеж „Максуел" в САЩ със степен магистър по „Стратегически проучвания". Името му е изписано в Алеята на славата на Военновъздушния колеж.

От 2009 г. е зам.-командир на ВВС, а през 2014 - 2016 г. е командир на Военновъздушните сили на Република България.
Носител на множество медали и награди, сред които знак „За вярна служба под знамената" - ІII степен и Почетен знак на Министерство на отбраната „Свети Георги" - ІI степен. Владее английски, немски и руски език.

Става президент през ноември 2016 година, когато заедно с кандидата за вицепрезидент Йлияна Йотова печели битката срещу кандидатите на ГЕРБ. На втория тур двойката, издигната от БСП, получава 2 049 260 гласа.
На 19 януари2017 година г. Румен Радев и Илияна Йотова полагат клетва като президент и вицепрезидент на Република България пред Народното събрание, а на 22 януари 2017 г. официално встъпват в длъжност.
Радев се развежда през 2011 г. с първата си съпруга Гинка. Има две деца от този брак - Георги (2003) и Дарина (2001). Има втори брак с Десислава Генчева, бивша съпруга на депутата от БСП Георги Свиленски. От този брак има доведен син.

Румен Радев е пестелив по отношение на личния си живот.
Преди да бъде избран за президент, той отговори на въпроси на Епицентър.бг, които касаят ежедневието му. Повече по тези теми Радев не е говорил - медийните му изяви са фокусирани върху дейността му на държавен глава.

Затова ви предлагаме още веднъж да погледнем отблизо Румен Радев като обикновен човек.

Какво е Вашето хоби, ген. Радев?
Обичам гмуркането, научил съм децата от малки да се гмуркат с мен, търсим красотите на морето, тишината на водата, където всеки шум е силно въздействащ на сетивата. Безкрайно удоволствие е да гледаш децата ти как се гмуркат около теб. Синът ми има мечта - да става голям футболист (смее се), заради което имаме преблеми с него. Той е на 13 години и за него футболът е велико нещо, където абсолютният ментор е треньорът.

Музиката, която слушате? Във Фейсбук ни зададохте голяма гатанка.
Като дете съм свирил дълго време класическа китара, даже станах първенец на школите в Южна България и бях приет в седми клас без конкурс в Музикалното училище. Но още оттогава имах ясна цел и не постъпих в това училище. Напоследък покрай Деси слушам повече класическа музика, тя избира концерти. Понякога сме в операта, наскоро гледахме "Турандот". България е пълна с таланти и артистите ни винаги ме изумяват.

Танцувате ли заедно?
Не много, нямаме време. Деси ходи на народни танци и танцува страхотно. Аз съм по-непохватен в това отношение, завиждам на всички, които умеят да танцуват.

Как ви действа негативната кампания?
Мобилизиращо. Откак свят светува човекът се бори със Злото. Помислете си, какво ще стане, ако един ден Злото изчезне - ще има самодоволство, самоуспокоение, така, както когато няма разделение на властите в държавата. Гледам Злото да няма негативен ефект върху моята психика. Иначе е необходим стимул за отстояване и утвърждаване на Доброто.

По принцип за мен винаги е било много важно да не живея живота си в лъжа - лъжа към самия себе си и най-вече в лъжа към близките за мен хора. Винаги съм избирал да живея в истина. Ако някой ме съди за това, че искам да живея в истина - това е негово право. Но за мен е важно да бъда в хармония със себе си, с чувствата и усещанията си.

Отмъстителен ли сте?

Не. Срещал съм Зло в живата си, но никога не съм търсил отмъщение

Лесно ли прощавате?
Зависи какво. Предателството трудно се прощава. Но няма в момента човек, към когото да тая желание за реванш.

Ревнив ли сте?
Ген. Радев: Да.
Десислава: Той превъзмогва всички лоши неща с чувството за хумор. Самоиронията го предпазва да не се взема патологично насериозно, да не се чувства безгрешен.
Ген. Радев: Професията ми и моето изграждане и самовъзпитание в занаята са ми дали огромна психическа устойчивост. Дано да се окаже непробиваема и в политиката. Мога да превъзмогна себе си в критични моменти. Умея да се абстрахирам от негативното и това е много важно, защото едно от ключовите качества за летеца е силата на абстрактното мислене.

Не ви разбирам с какво ви помага абстрактното мислене в небето?
Ще ви дам пример, хилядолетия наред в човек се е насаждал страхът от височината. Това е заложено в нашето подсъзнание. Но, издигайки се със самолета, ако не успееш да смачкаш чувството на страх, да се абстрахираш от него, да превърнеш страха от височината в обикновени показания на цифри от таблото, ти си загубен. А след като преодолееш този страх, идва красотата, която виждаш горе - връхлитат те невероятни гледки: залези, звезди, облаци и ти „плуваш" сред тях. Невероятно усещане. Но трябва да смачкаш и чувството за красота и да се фокусираш в цифрите от таблото. Така че в небето няма място нито за красота, нито за страх - живееш в абстракцията на един цифров свят. Емоциите се задушават още в зародиш. Иначе не можеш да оцелееш, камо ли да победиш.

И вие в момента се абстрахирате от негативното, така ли?
Да, в момента се абстрахирам от негативното около мен. Не съм дебелокож, но съм научен да запазвам самообладание,. Благодарен съм на професията, която ми даде всичко. Така мисля градивно за бъдещето. Следвам каузата си.

Честитим празника на президента Радев и му пожелаваме винаги да следва каузата, наречена "България".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

РАДЕВ КАТО ГОВОРИШ ЗА ЗЛОБА ТВОИТЕ ФЕНОВЕ ЗЛОРАДСТВАТ ЗА ПЛЕВНЕЛИЕВ. ДВОЙНИЯ АРШИН Е ПАТЕНТ НА РУСИЯ И УСЛУЖЛИВИЯ САЙТ НА НАКОЛЕНКИ ПРЕД РУСКИТЕ ИНТЕРЕСИ ЗАЩО ТАКА .

19.06.2017 07:49:04

Анонимен

ДО ЖЕЛЕЗНИЯ И ОСТРОЪГЪЛНИКА, РАДЕВ ГОВОРИ ЗА ЗЛОБАРИ КАТО ВАС.НИКОГА НЯМА ДА БЪДЕ ОБИЧАН ОТ НОРМАЛНИТЕ,ЗАЩОТО БЕШЕ ИНСТАЛИРАН ОТ РУСКИ ДРУГАРИ.ПОНЯЛИ

19.06.2017 07:42:42

До предния идиот

Иди се гръмни, но първо си пийни отрова за всеки случай. Толкова си тъп, че няма толкова голям ъгъл да те опише.

18.06.2017 23:24:03

Фатмака вече тръгна по крива пътека.

18.06.2017 21:34:48

Анонимен

Железен, да е жив и здрав и да помни обещанията си! Друго ми направи впечатление - биографията му, цяла страница от успехи, първи места, отличия във всяко начинание!!! Силен човек. Много голяма разлика с оная пастирка преди него - неуспял нито в живота, нито в политиката безгръбначен - Плевнелиев...

18.06.2017 18:03:37

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.