• 28 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8083
  •  GBP / BGN 2.2804
  •  CHF / BGN 1.9935
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Президентът Радев полетя, бомбардира и кацна успешно с френския изтребител "Рафал"

Президентът Радев полетя, бомбардира и кацна успешно с френския изтребител "Рафал"

/КРОСС/ Президентът Румен Радев проведе успешно полета си на борда на френския изтребител „Рафал".

Той излетя и кацна на прочутото военно летище Сен-Дизие в Североизточна Франция. Полетът продължи около час и половина и бе част от работната му визита във Франция.

"Беше невероятно преживяване", бяха първите думи на президента след приземяването му.

"Много съм чел, но това което видях е уникално! Наистина невероятен самолет, който изпълнява широк спектър от мисии. Отличава се с много мощ, спектърност, оборудване и сливане. Два пъти опитвахме да се състезаваме с другия изтребител, но завършвахме равни". Това бяха първите оценки на топпилота на България Румен Радев, минути след кацането с френския изтребител, предава "Канал 3".

"Бяхме в добра координация. Във въздуха нещата стават за кратко време. За мен беше предизвикателство не пилотирането, а справянето с информацията. Има много информация, която се изобразява на няколко дисплея и изисква много изучаване. Летците са тези, които правят военнитевъздушни сили", продължи да разказва за преживяването си президентът.

Радев обяви, че би се радвал да можем да си позволим подобни изтребители, но първо трябва да поискаме да ни предоставят информация за цената и условията и тогава ще разберем.

"След като искаме да отворим по-широко ветрилото, за да имаме повече избор, трябва да включим и този самолет. Условията са важни и цената на поддръжката не е за подценяване. Не мога да ви кажа каква е цената и кое колко ще струва. Това е сложна технология с много сложно оборудване. Това е технология. Не е просто да купим едни самолети", обясни Радев.

"Чувствах се носталгично. Това е една невероятна професия. Работиш на ръба на възможностите си - интелектуални, физически и психически. Летяхме над Франция, бомбардирахме, но вие не видяхте, състезавахме се с друг самолет. Невероятно е!", продължи емоционално той.

"Трябва да помисля как да върнем жеста на Макрон, но за мен това беше наистина прекрасно изживяване. В България със сигурност имаме с какво да го изненадаме", категорично завърши президентът и се здрависа с другия пилот, с когото си партнираше във въздушното шоу във френското небе.

Навръх Никулден президентът Румен Радев пилотира „Рафал" - един от най-добрите съвременни многоцелеви изтребители, който е на въоръжение на френските ВВС. Полетът бе покана на президента Еманюел Макрон. Днес завършва и тридневното посещение на Румен Радев във Франция.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Повози се нашинкия , бързо забрави за Грипените , сега се чака Баце да гаси пожари в Париж , а Десито да не я мислим , овършала е Шанзелизе ...

06.12.2017 21:56:48

Анонимен

Е да, „Рафал“ е прекрасен изтребител. И преди всичко електронното оборудване - всичко вижда, всичко знае, не е като съветските пиленца (МИГ и СУ), които летят отлично, но са глупави и слепи. Руснаците си дадоха сметка и си направиха нови версии, но не ги продават на балъците, а ги пазят за себе си. Продават само опростените, без необходимото оборудване, версии. Но нашите балъци още не са го разбрали!

06.12.2017 20:44:37

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.