• 02 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Ген. Румен Радев: Ще бъда президент на всички българи и ще се боря за обединението им за значими за страната цели

Ген. Румен Радев: Ще бъда президент на всички българи и ще се боря за обединението им за значими за страната цели

/КРОСС/ „Хората ми се доверяват, защото аз не съм типичният политик, а човек с друга ценностна система, необвързан политически, не съм част от прехода и нямам корпоративни зависимости“. Това заяви кандидатът за президент ген. Румен Радев, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП, в ефира на Нова телевизия.  „Нетипична е ценностната система, която нося, защото аз съм се клел да служа на България и българския народ в началото на своята кариера, а президентът се кълне, когато стане такъв“, уточни той. Според него самият факт, че е безпартиен и цялата му дейност до сега, може да говори само едно: „Ще бъда президент на всички български граждани и ще се боря за обединението им за значими за страната цели“.

Ген. Радев допълни, че по време на срещите не убеждава хората, че е техният кандидат, а обсъждат и разговарят за бъдещето на България. „Хората искат да се доверят на някой, който не ги е лъгал“, каза още той. Кандидатът за президент подчерта, че търси широка подкрепа и я получава дори от хора, които до сега не са гласували за БСП. „Никога не съм бил резервна скамейка и няма да бъда. Явно от БСП виждат в мен голям потенциал, за да се преборя за много повече. С Илияна Йотова работим много добре и в екип“, коментира още ген. Радев.

Социологията ни е като научна фантастика – печели някой, който не съществува

По повод кандидатурата на ГЕРБ той подчерта, че личността няма значение. „Който и да назначи Борисов за кандидат, той ще бъде негов аватар, защото ще изпълнява дословно решенията му“, посочи той. Ген. Радев определи социологическите проучвания в България като научна фантастика. „Забелязахте ли какви прогнози  дадоха за несъществуващия кандидат на ГЕРБ и не е ли това абсурдно и смешно? Да печели някой, който не съществува“, коментира той.

„Ако стана президент, ще настоявам да бъде увеличен бюджетът на българската армия. Поели сме ангажимент към НАТО той да бъде 2%“, каза още ген. Радев. Според него твърденията, че сме лоялен член на НАТО, не са самата истина. „Преди време изтече унищожителен доклад на НАТО, че сме консуматор, а не генератор на способности. Трябва да преразгледаме изобщо нашето участие в НАТО и ЕС, като предлагаме активни политики в интерес и на съюзите, в които членуваме, но да защитават и нашите интереси“, категоричен е кандидатът за президент. Той е на мнение, че армията иска активни подходи, за да се гарантира  превъоръжаването по най-добрия начин, издигане на социалния статус на военнослужещите и тяхната подготовка. „Центровете за бежанци трябва да бъдат от затворен тип, изнесени извън населените места, а в тях да има нормални човешки условия“, подчерта ген. Радев. По неговите думи трябва да се види как реално се охранява границата, да си отговорим на въпроса защо преминават абсолютно свободно нелегални мигранти и защо гранична полиция не може да ги спре. „Трябва да спрем нелегалната контрабанда. Къде е ролята на държавата, къде са осъдените хора и драконовите мерки?“, попита ген. Румен Радев. 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.