• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Вътрешният министър е категоричен: Росен Ангелов е убиецът от Нови Искър, 95 експертизи го доказват

Вътрешният министър е категоричен: Росен Ангелов е убиецът от Нови Искър, 95 експертизи го доказват

/КРОСС/ Росен Ангелов е извършителят на шесторното убийство в Нови Искър. В това е категоричен министърът на вътрешните работи Валентин Радев, като с изказването си се опита да опровергае плъзналите спекулации, след като 56-годишният мъж се самоуби, че всъщност той само е набеден за убийствата.

„Има около 95 експертизи, не всички са готови, но основните, на които се обосновава нашето заключение, че това е убиецът", обяви Валентин Радев след Консултативния съвет по национална сигурност.

„Утре, с Прокуратурата ще направим брифинг с информация, с главния секретар на МВР и други експерти, които да сложат край на спекулациите по случая с доказателствата, които са безспорни в момента", обяви вътрешният министър.

„По телевизията се наслушахме на спекулации във връзка с убийствата. Благодаря на медиите, които допуснахме много близо, може би минахме границата, но това няма значение. Обществеността беше информирана, притеснението беше общо", допълни Радев.

Относно показното убийство на бизнесмена Петър Христов министърът коментира:

„Една от първите версии е свързана с бизнеса и личния му живот. До този момент няма информация да е заплашван, разпитваме близките му", каза министърът на вътрешните работи и призна, че случващото е тревожно, особено в навечерието на европредседателството.

„За нас е важно, че има убийство, без значение на кой човек е. Това е човек, убит показно в центъра на София и това ни притеснява", допълни Радев.

В деня, в който България официално поема председателството, се готви протест на полицаите и по този въпрос вътрешният министър обяви:

"Аз им казвам убийства и какво ли не се случва в държавата, вие сте отговорни за тях. Да покажем на обществото, че вършим добре работата си.То няма да ни пита за заплатите ни, само ще предлага да ги увеличаваме".

Радев уточни, че има подозрения за политически мотиви за протеста, защото от всички синдикати на МВР само СФСМВР не били съгласни с направеното за полицаите.

"Какво не направихме? Изплатихме униформите, през годината сме давали и други пари, общо над 48 млн. лв. са раздадени над заплатите допълнително", допълни вътрешният министър.

"Все още се опитвам да бъда толерантен с тях, да осветля всички действия на ръководството. Считам, че ръководството и правителството направиха необходимото", категоричен беше Радев.

Той припомни, че на всеки един полицай са раздадени по 480 лв.

Радев уточни, че полицаите искат 15% увеличение на заплатите, а в момента увеличението е 2-13% по разпределение.

"Те казаха на калпак, но ние не правим политика на калпак, а стимулиране най-работливите", добави още той.

По повод искането на полицаите за нов закон за МВР, вътрешният министър уточни, че ще има промени в закона за МВР.

"Със сигурност ще има промени в закона. Той постоянно се променя. Какво е това искане? То ли води до билбордовете в началото на Председателството", попита риторично Радев.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

САМО РУСКИТЕ "НАКОЛЕНКИ" ВСЯВАТ НЕДОВЕРИЕ

09.01.2018 21:09:06

Анонимен

Целокупния български народ е убеден, че той е убиецът, щом министъра е категоричен!

09.01.2018 18:02:39

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.