• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Ген. Радев: Взех окончателно решение да се кандидатирам за президент след коментарите на Борисов и Ненчев

Ген. Радев: Взех окончателно решение да се кандидатирам за президент след коментарите на Борисов и Ненчев

/КРОСС/ На всички стана ясно, че моята кандидатура е на БСП, но официално тя ще бъде издигната от инициативен комитет, в който ще бъде и партията. Това се прави с цел да бъдат привлечени възможно най-много подкрепа и извън БСП в борбата срещу статуковото в управлението на страната.

Това каза в сутрешния блок на бТВ ген. Румен Радев, ден след като с 91 гласа „за", 0 „против" и 14 „въздържал се" Националният съвет на БСП реши инициативен комитет да издигне и регистрира кандидатурата на ген. Румен Радев за кандидат за президент и вицепрезидента, който ще бъде избран по-късно през септември. Иинициативният комитет оглави Стефан Данаилов.

Помня, че малко преди да си пусна рапорта за напускане заради несъгласието ми как се управлява армията и конкретно ВВС, имах обаждане от г-жа Корнелия Нинова, която никога преди това не съм познавал. Тя ми се обади и каза, че името ми се върти из техните структури, обясни генерал Радев.

Той допълни, че от повече от две години води борба и нееднократно е издигал глас за оцеляването на авиацията, за достойнството на хората в тази авиация.

Миналата година министър-председателят Борисов ме накара да оттегля оставката си с обещания за по-добро финансиране на авиацията за модернизация. Но къде са поръчките в момента, къде е проектът за новия тип самолет, защо го няма основният договор с Полша, няма го другият голям договор за интегрирана поръчка и няма да го има дълго, запита ген. Радев.

Аз взех своето решение да приема номинацията за президент на България, когато ден след като подадох своята оставка като шеф на ВВС, когато чух коментара на министъра на отбраната и на министър-председателя по отношение както на оставката ми, така и на състоянието на българската армия и авиация. Същия ден ми се обади госпожа Нинова, за да й отговоря окончателно дали приемам номинацията на БСП и аз отговорих утвърдително, коментира ген. Радев.

Бях поканен от БСП като номинация, като бях приет и от АБВ. Но едно от предварителните ми и категорични условия както към БСП, така и към АБВ бяха да не бъда въвличан по никакъв начин в евентуални партийни междуособици.

Категорично Георги Първанов не стои зад моята номинация, госпожа Нинова беше тази, която ми предложи номинацията за кандидат за президент. Съжалявам за това, което се получи между БСП и АБВ и за мен това е излишна и ненавременна фрагментация, коментира ген. Румен Радев. Той все пак добави, че инициативният комитет, който ще издигне неговата кандидатура, е отворена врата към АБВ и ще се радвам те да се върнат. Това обаче си е решение на партията на Георги Първанов. Както казах, аз няма да сватосвам БСП и АБВ.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

стига сте ревали за бсп ,гледайте си тъпите партии и се оправяйте

31.08.2016 10:12:20

Анонимен

Един добър човек ще бъде употребен от червената върхушха за нейните цели! Надявах се Нинова да промени нещо в БСП, но уви! Червените капиталисти не позволяват!

31.08.2016 09:55:08

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.