• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Министър Ненчев ще се оттегли, само ако правителството подаде оставка

Министър Ненчев ще се оттегли, само ако правителството подаде оставка

/КРОСС/ Ако ГЕРБ загуби изборите, премиерът каза, че правителството ще подаде оставка.

Така министърът на отбраната Николай Ненчев отговори на въпрос на bTV, дали ще подаде оставка, ако ген. Румен Радев бъде избран за президент.

Генерал Радев е свободен да се кандидатира за каквото пожелае, заяви министър Ненчев. Той обаче подчерта, че бившият командващ ВВС не признава решения на Народното събрание за съвместна охрана на небето ни и трябва да бъде разследван от прокуратурата. Според него това обаче не е истинската причина за напускането му.

Тази инициатива е приета от Народното събрание. Но явно не е това причината, аз имах информация за това, което ще направи той", каза военният министър. "Нашето небе ще се охранява от съвместна охрана", потвърди министърът. Той посочи още, че ако се налага други страни ще ни пазят небето.

Ненчев заяви, че атаките срещу него от страна на генерал Радев са изключително противоречиви.

"Първоначално той твърдеше, че авиацията ни е на добро ниво, след няколко месеца обаче беше ма съвсем друго мнение, а именно, че авиацията ще бъде приземена. Той злоупотребява, да не кажа, че лъже. И в момента имаме договор със САЩ и тези самолети, които ще дойдат тук ще са под контрола на българските власти. Аз не вярвам на нито една дума на Радев. Когато беше правителството на БСП той твърдеше, че авиацията ни е много добре. Всички 9 самолета, които имаме летят", категоричен е Ненчев.

Това е решение от срещата на върха с Уелс. Ако се налага поляците съвместно с нашите летци ще извършват охрана на въздушното ни пространство. Изключително противоречиви са думите на г-н Радев. Тази мантра той започна от началото на мандата. На едно шоу той твърди, че авиацията е в добро състояние. Няколко месеца по-късно казва, че авиацията ще бъде приземена. Но се оказа, че това не отговаря на истината. От 9 септември започва охрана със САЩ и не дължим нищо.Това се случва с договор, обясни Ненчев.

Всичко това се случва с двустранно осигуряване. Не вярвам на една дума на ген. Радев. Той говореше, че авиацията ще бъде приземана. Но по време на управлението на БСП и шоуто казваше друго. Тогава имахме 8 изправни изтребителя, сега са 9. През ноември ще станат 10. Правим обществена поръчка за десет нови двигателя за самолета. Цялата му дейност в кампанията бе базирана с лъжа върху лъжа, не спря атаката си срещу кандидата за президент на БСП Ненчев, но увърташе и не даде ясен отговор дали и колко ще плащаме на поляците за съвместната охрана.

Ген. Радев е кандидат за президент на БСП, която не подкрепи инвестиционния проект за нови изтребители. Как разговаря с тези хора, които са гласували против проекта?, попита Ненчев.

Министърът изтъкна, че цялата президентска кампания на Радев е базирана върху лъжа след лъжа. "Всички ресурси за 9-те МИГ-29 са осигурени, това не се е случвало от 25 години", каза той и добави, че постоянно се поръчват нови части за поддръжка на самолетите.

"Искрено се забавлявам с изказванията на българския земеделски военен министър", коментира във Фейсбук анализаторът Боян Чуков.

"Може ли някой да приеме този човек за "камертон на истината". Ето едно от неговите последни твърдения: " И в момента имаме договор със САЩ и тези самолети, които ще дойдат тук ще са под контрола на българските власти". Има ли една единствена страна в света, в която американские военни самолети да са реално под контрола на местните власти? Една единствена!?!

Проблемът на нашия земеделски военен министър е, че приравнява нивото на собствената си мисловна дейност с тази на средностатистическия българин, който е многократно по-интелигентен от него, пише още Чуков. 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Подла подлога. Нагло, крадливо, антибългарско същество. Малко ви остава още, гниди. Живейте, докато можете.

02.09.2016 18:20:05

Пънчо

Много страна е ситуацията в правителството на г-н Борисов.Той говори едно, министрите му - друго. Пита се в задачата - кой кого управлява, Борисов ли управлява министрите или те него. Ако Борисов е човек на място (какъвто де факто не е), досега 100 пъти да е изхвърлил този мазен артелчик от кабинета му. И не само него. След като не е направил това, Борисов явно показва и на слепите, че не ТОЙ управлява министрите, а НЯКОЙ ДРУГ. Кой е този друг е ясно на всички - американското правителство, което диктува политиката ни директно от Козяк.

02.09.2016 16:03:58

Бокотиквомразец

То бива гьонсуратлък ,ама този не се трае!!!По голям малоумник и предател не съм срещал!!!! Мотика,мокет и.т .н. колкото по бързо подаде оставка толкова по добре!!!

02.09.2016 12:54:34

Анонимен

Министър Ненчев, вие на коя страна служите?

02.09.2016 11:01:26

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.