• 28 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Радев: Нинова се е доказала като човек, който знае какво прави и носи отговорност за постъпките си

Радев: Нинова се е доказала като човек, който знае какво прави и носи отговорност за постъпките си

/КРОСС/ "Много е важно България да не остава без политическа опозиция, защото това ще бъде пагубно за нашата демокрация", това каза пред журналисти в село Труд президентът Румен Радев по повод оттеглената оставка на Корнелия Нинова на конгреса на БСП днес.

"Мисля, че Корнелия Нинова се е доказала като човек, който знае какво прави и носи отговорност за своите постъпки", каза още Радев и допълни, че един лидер на партия не трябва да се води само от това как той лично се чувства, а как се чувства партията му, за да бъде силна.

"Мисля, че Нинова знае какво прави", повтори президентът и уточни, че няма никаква информация за днешния конгрес на БСП. Държавният глава изрази очакването си България да има единна, сплотена политическа позиция, защото е важно за всяка една власт да не остава без опозиция.

На въпрос как вижда развитието на БСП, Румен Радев отговори, че многократно е заявявал, че в партийни дела не се меси. 

Президентът пристигна в село Труд по повод 150-годишнината на местната църква "Света Троица". "За народа ни сигурният брод към нашата идентичност винаги е съществувал и това е вярата", заяви президентът в словото си през жителите на селото. "Убеден съм, че подкрепата на БПЦ има традиции и днес те са силни. Отстояването на нашата вяра изисква духовна сила", добави Румен Радев.

Президентът отбеляза, че не за първи път е в тази църква и че познава отец Кирил още от времето, когато е бил в Авиобазата в Граф Игнатиево. 

Храм "Света Троица" в село Труд е създаден от майстор Минчо Богданов Стари през 1869 година. Честването на 150-годишнината и съвпада с един от най-големите православни празници Петдесетница.

Тържествена литургия по случай празника отслужи пловдивският митрополит Николай.

Има място за дебат по темата за изучаване на вероучение в училище, каза пред медиите в село Труд президентът Радев. Въпросът му бе зададен по повод призива на пловдивския митрополит Николай за повече часове по вероучение в училище.

„Тази тема трябва да се разгледа от повече институции“, посочи президентът Румен Радев и добави, че сега нашите деца научават за религията не от училище. „Аз мисля, че нашите православни теми трябва да бъдат изучавани в училище и за това трябва да има сериозен дебат“, обърна внимание Радев. Според него трябва да се вземе пример по този въпрос и от други европейски държави.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

До Българин

Определено си прав! Особено в сравнение с изредените от теб отрепки, Радев е истински президент. Но за Нинова е в голяма грешка.

16.06.2019 17:28:44

Българин

След Младенов, Желев, Стоянов, Първанов и Плевнелиев най-после си имаме истински президент.

16.06.2019 15:23:40

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.