• 28 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Румен Радев подкрепи превозвачите след среща с тях в президентството

Румен Радев подкрепи превозвачите след среща с тях в президентството

/КРОСС/ Искам да изразя своята абсолютна подкрепа към вашите искания, към предприетите от вас действия и намерения за справедливи протести. Това каза президентът Румен Радев на среща с представители на браншови организации за автомобилен превоз, които прие на "Дондуков" 2 по повод проблемите с пакета "Мобилност".

Аз съм с вас и точно справедливите ви искания дават и повод всички институции в България да са обединени в своята подкрепа към вас, заяви държавният глава. Той добави, че е приел срещата не за да се прави анализ дали някой до момента е свършил или не работата си, а за да се уточни какво и как трябва да се направи оттук нататък, така че да има някакъв успех, защото това е успех за България. По думите на президента нещата не могат да се решат за ден и борбата трябва да се води в краткосрочен, средносрочен и дългосрочен план.

Радев посочи, че в президентската институция поддържат редовна комуникация с българските представители в Европейския парламент по темата.

Искам да чуя вижданията и намеренията ви, и как ние, институциите в България, можем по най-добрия начин да подкрепим действията ви. Борбата ви е справедлива, защото предприетите действия и желания за промени по пакета "Мобилност" са в грубо нарушение на принципите на ЕС за свободния пазар, принципите за свободно движение на стоки, услуги и хора, добави президентът Румен Радев. По думите му трябва да се борим за нашите права. Това е дискриминация към българския бизнес, която не трябва да позволяваме да се осъществи, заяви Радев.

Държавният глава каза още, че е приел срещата, защото е много важна. Да изразя моето уважение към дейността ви, която не само има огромен принос към българската икономика - като принос към брутния вътрешен продукт, като трудова заетост. Тя осигурява препитание на много семейства, има силно отношение към демографията на страната при евентуално негативно развитие, посочи Радев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.