• 07 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8167
  •  GBP / BGN 2.2794
  •  CHF / BGN 2.0019
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Президентът се срещна с пилотите, ранени при инцидента с „Пантер"

Президентът се срещна с пилотите, ранени при инцидента с „Пантер"

/КРОСС/ Демографията е основният проблем за страната ни. Това заяви пред журналисти във Варна държавният глава Румен Радев по повод провеждащата се в града Национална младежка среща „Младежки пространства".

„Дисбалансите в регионалното развитие, множеството социални проблеми, проблемите в образованието, здравеопазването, в реализацията на младите хора - това комплексно се отразява върху демографията. Варна е добър пример в тази посока, полагат се много усилия и след трети опит Варна заслужи да бъде европейска младежка столица. Това е достатъчно показателно", заяви Румен Радев.

В рамките на визитата си във Варна държавният глава проведе среща с кмета на града Иван Портних и екипа му, след което разговаря и с културни дейци.

„Търсят се нови пътища, социална иновация, търсят се творчески подходи младите хора да се задържат тук и да получават адекватно образование, което да бъде признато извън страната, да им дава възможност да търсят работа където и да е в Европа. Разбира се, държавата има да върши още много", добави президентът.
По-късно в Аулата на Икономическия университет президентът Румен Радев ще участва в инициативата на Европейската комисия „Граждански диалог".

„Предстои граждански диалог за проблемите в образованието на младежта, спорта, духовното развитие. Това дава достатъчно основание да се вярва, че самото поставяне на проблемите и търсенето на нови, перспективни форми за тяхното решаване, е достатъчна гаранция, че България ще върви уверено по пътя на интеграцията със стандартите на ЕС. Да правим така, че младите хора наистина да остават тук, да учат тук, да се реализират тук", отбеляза Румен Радев.

По-късно днес Върховният главнокомандващ на Въоръжените ни сили ще посети вертолетната база „Чайка" край Варна и ще се срещне с двамата пилоти, ранени при инцидента с българския военен хеликоптер „Пантер". „Не искам да се произнасям преди комисията, която разследва летателното произшествие. Независимо какви ще бъдат причините за това произшествие, факт е, че нашите летци летят много пъти под минималните санитарни стандарти, установени в НАТО, и трябва да направим така, че да гарантираме на тези момчета да могат да изпълняват своята професия при добри условия за безопасност", посочи Румен Радев.

Помолен да коментира предложението държавният глава да определя избирателните райони при провеждане на мажоритарни избори, Румен Радев благодари за гласуваното му доверие и отново припомни на народните представители, че България не е президентска, а парламентарна република. „Президентът има ясни правомощия и ангажимент към изборния процес и те са регламентирани в Конституцията. По Конституция президенстката институция няма нито правомощията, нито капацитета да извърши такова райониране", отбеляза президентът Радев.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.