• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Ген. Радев пред студенти: Не се притеснявайте да имате смела позиция, да искате и да променяте

Ген. Радев пред студенти: Не се притеснявайте да имате смела позиция, да искате и да променяте

/КРОСС/„Не се притеснявайте да имате смела позиция, да искате и да променяте. България има нужда от промяна и от активност. Вие ще изведете страната на достойно място в световната политика, икономика, култура, където ни се полага да бъдем". Това каза, кандидатът за президент, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП, ген. Румен Радев по време на кръгла маса със студенти от "Студентския клуб на политолога" към Софийския университет „Св. Климент Охридски". Той изрази радост, че все още много млади българи остават в страната ни за да завършат образованието си и да работят. Генералът подчерта, че на тези млади хора трябва да се помогне и от страна на държавата. Радев обясни, че в момента много студенти завършват, но няма оценка на търсените професии на пазара на руда. „Най-добрата роля на държавата в тази ситуация е да направи връзка между реалната среда в икономиката и образованието". Според него търсените специалности трябва да се стимулират със стипендии от бизнеса, както се прави и на запад. Той изтъкна, че има намерение да включи повече млади хора в администрацията на президентството, които да израстват в нея и да имат поле за развитие. Радев добави, че огромна пречка за младежите в България да започнат работа е липсата на стаж, въпреки придобитото образование.

„Достигнах до върха на своята йерархия. Моментът в който осъзнах, че важните решения в моята област се вземат на територията на политиката ме амбицира да вляза в нея и да търся решение не само на тези, но и много друго важни за страната проблеми". Генералът изтъкна, че в България в момента има дефицит не толкова на експертиза, а на почтеност в политиката и цитира думите на ген. Дьо Гол: Истинският политик е този, който умее да казва „Не". „Всеки политик е поставен под натиск и от външни и от близки интереси, но трябва да може да им устоява", категоричен бе той. Ген. Радев обясни, че за разлика от други кандидат-президенти няма опит в политическите схеми, корпоративните интереси и смяната на партии. „Президентът трябва освен обединител на нацията да бъде безпристрастен и да има морални устои, вътрешна сила и независимост, за да може да отстоява разделението на властите и да бъде коректив", категоричен бе ген. Румен Радев.

Студентите от клуба благодариха на генерала, че пръв от кандидатите за президент се е отзовал на тяхната покана за кръгла маса. В дискусията продължила повече от два часа те оправиха десетки въпроси към ген. Радев в различни сфери, сред които - отношенията на България с Русия, Турция и САЩ; членството ни в ЕС и НАТО; националната сигурност; демографската криза; бежанците; военна дипломация; икономическото развитие на България; основни проблеми пред страната ни; образование и култура; развитие на младите у насзащита на националните интереси на страната ни.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.