• 17 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.2782
  •  CHF / BGN 1.9913
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Приемам да бъда вашият боец, увери генерал Радев БСП

Приемам да бъда вашият боец, увери генерал Радев БСП

/КРОСС/„Поемам ролята да бъда вашият боец в предстоящата трудна борба", заяви ген. Румен Радев, кандидат-президент на БСП пред членовете на Националното съвещание на левицата.

Той посочи, че е родом от Димитровград, завършил математематическата гимназия в Хасково, Висшето военно въздушно училище в Долна Митрополия - специалност летец пилот, Военната ни академия „Георги С. Раковски". „Първият българин съм, който в далечната 1992 г. завърши Военна академия в САЩ, след това през 2003 завърших отново академия в САЩ, вече на едно солидно ниво. Извървял съм пътя от редови пилот до командир на Военновъздушните сили", заяви ген. Радев.

„Организирал съм, планирал съм, ръководил съм различни двустранни учения с нашите партньори от НАТО, летец съм на МиГ-29 от 90-та година. Работил съм винаги България да има силна авиация, да има въздушен суверенитет", заяви ген. Радев.
„Крачката от загуба на въздушен суверенитет до загуба на национален суверенитет е нищожна", категоричен бе той и изтъкна, че в цялостната си дейност винаги е казвал „не" и е издигал глас, когато на карта са били поставени бойните способности на българската авиация, здравето и живота на нашите летци.

„Мисля, че точно тези мои действия, които станаха и публично достояние накараха и вас да повярвате в мен и мога да ви уверя, че аз няма да подведа това ваше доверие", обеща ген. Радев.

Той посочи, че военната професия може да се практикува от хора, които имат заложена в себе си държавността, и определи като шокиращо изказването, че военните не могат да заемат високи държавни постове от страна на управляващите.

„Много генерали в нашите въоръжени сили са завършили изключително престижни академии. Академии, в които се изучават национална сигурност, геополитика, стратегия, икономика, дипломация и изкуството за водене на преговори. В тази връзка съвсем резонно си задавам въпроса нашите управляващи къде се учиха на висша политика, на стратегия, на геополитика? Кой плащаше цената за техните грешки и защо след 25 години ние продължаваме да се лутаме в безпътица", посочи той.

Ген. Радев заяви, че в работата му като командир му се е налагало да бъде стратег, да залага хоризонти за развитие на вид въоръжени сили за много години напред, както и да бъде дипломат, да формулира, отстоява и налага позиция на България на различни международни форуми, да бъде мениджър, да сформира екипи, които да ръководят сложни системи.

„Най-вече ми се е налагало да бъда лидер - да водя не по силата на заповеди, а по силата на убеждението и личния пример", заяви ген. Радев. Според него е важно да мислим, да вземем отношение за настоящето и за бъдещето на България.

Той посочи, че лесният начин за правене на външна политика води до сериозни проблеми във вътрешно-политическия живот. Когато загубим достойнство, когато загубим лице и гръбнак - моралните последствия са неизмерими. Това не са просто избори - това са избори, които ще доведат до пробив в статуквото и съществена промяна в обществено-политическия живот, която вече може да се отрази на всички сектори. Затова е големият залог и затова се бяга от дебата за ролята и мястото на президентската институция.

Той бе категоричен, че няма да допуснат обезличаване на президентската институция и допълни, че ще бъдат коректив. „Ще работя за национална сигурност, но не само като защита от външно посегателство, но сигурност за българския гражданин във всички измерения", заяви още той.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Напред генерале!Само напред.

11.09.2016 09:48:23

JJIvanov

да пожелаем на Генерала успех за съхраняване и просперитет на БЪлгария

10.09.2016 20:05:02

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.