• 29 Март 2024 |
  •  USD / BGN 1.8091
  •  GBP / BGN 2.2873
  •  CHF / BGN 2.0027
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Radical иска да счупи собствения си рекорд на “Нюрбургринг”

Radical иска да счупи собствения си рекорд на “Нюрбургринг”

/КРОСС/ Митичната северна дъга на германската писта "Нюрбургринг" привлича авантюристи още от самото си създаване. Всеки иска да бъде "Краля на Ринга", особено когато пистата се превърна в нещо много повече от арена за професионални състезания. Вече почти всяка компания тества някои от моделите си там, а това направи битката в класа на серийните автомобили крайно оспорвана.

олкото и да е оспорвана обаче, от години тя се оглавява от коли на Radical. Те приличат повече на състезателни машини, отколкото на нещо, с което бихте отишли на работа, но документите са си документи и в случая свидетелстват, че това са серийни коли с регистрационни табели и разрешение за движение по обществената пътна мрежа във Великобритания.

В момента най-доброто време се държи от Radical SR8LM - 6 минути и 48 секунди, което все още е недостижимо за конкуренцията. Сега обаче от компанията смятат, че рекордът може да падне, а виновник за това вероятно ще бъде новият модел RXC500. Според британското издание Autocar, Radical вече са пробвали машината на един от отворените дни на пистата и дори с трафик, тя е успяла да запише "доста убедително време".

Radical RXC500 е оборудван с 3.5-литров V6 двигател, който развива 530 к.с. и 652 Нм максимален въртящ момент. От място автомобилът ускорява до 100 км/ч за 2.7 секунди и развива максимална скорост от 297 к.с. Въпреки не особено впечатляващата си мощност, RXC500 тежи едва 1129 кг, което го прави по-лек от повечето стандартни средноразмерни хечбек модели. Това, което последните нямат, е аеродинамичната ефективност на британската машина.

Въпреки всички качества на Radical RXC500, поставената задача далеч не е лека. Друг претендент за пиедестала на славата на "Нюрбургринг", е Elemental RP1. От компанията производител на модела заявиха през декември, че ще пробват да счупят рекорда на Radical през 2017, монтирайки нов аеродинамичен пакет, който ще позволи на тяхната машина да генерира скандалните 1000 килограма аеродинамично притискане. В комбинация с мощността от 320 к.с. и ускорението от 0 до 100 км/ч за 2.9 секунди, конкуренцията със сигурност ще е ожесточена.

Предстои да станем свидетели на официалните обиколки на двата автомобила, а дотогава ви припомняме онборд кадри от сегашния рекордьор в ръцете на Михаел Вергерс.

Източник: automedia.investor.bg

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.