• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

М. Стоянова: Радиопрограмата на турски език е провокация

М. Стоянова: Радиопрограмата на турски език е провокация

/КРОСС/ Създаването на радиопрограма на турски език в Кърджали е провокация - около това мнение се обединиха председателят на ВМРО Красимир Каракачанов и членът на Съвета на електронни медии Мария Стоянова в ефира на Нова телевизия.

Във вторник на заседание медийният регулатор трябваше да обсъди искане на БНР за създаване на радиостанция БНР - Кърджали, чиято програма да се излъчва три часа на български и три часа на турски език и да обхваща района на Кърджали и села в областите Смолян и Хасково.

„Това е тенденциозно, провокация е да правиш радио на турски език. Това радио би дезинтегрирало българската нация", посочи Каракачанов.

„Това искане е провокация от страна на БНР", счита Стоянова. Двамата потвърдиха информацията за среща между директора на БНР и кмета на Кърджали.

„След срещата те си стискат ръцете за такова радио без да имат лицензия от СЕМ", изтъкна Стоянова.

По-късно генералният директор на БНР Радослав Янкулов уточни, че срещата е била за наемане на общински помещения за новото радио. Искането от БНР за лицензия е подадено още преди месец, но е било върнато заради допуснати грешки.

Междувременно предисторията на идеята за ново радио в Кърджали бе дискутирана от Янкулов, председателя на СЕМ Георги Лозанов и евродепутата Ангел Джамбазки в сутрешния блок на ВTV.

„Целта е да бъде изработена нова програма, която да покрива трите региона", заяви Янкулов без да отрича, че и сега програма „Хоризонт" на БНР покрива територията на цялата страна.

„Насила искат да ни направят турци. Защо не се погрижат за българите от Северна Гърция, които са претопявани от 15 години", цитира водещият мнение на зрител от този регион.

„Подобно решение ще отвори вратата за сепаратистки прояви. Единството на българската нация зависи и от българския език", заяви Ангел Джамбазки.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

помак

Правете деца -не се ебавайте. Всеки осми в БГ е турчин ,а всеки седми циганин. От тинейджърите общо 40% не са българи в този ред на мисли. Според вас на какъв език да си правят програми

19.08.2015 11:49:31

питлестия

Янкулов да прави каквото си иска с негови пари ,а не с моите!

19.08.2015 10:42:46

питлестия

Янкулов да бъде уволнен НЕЗАБАВНО!

19.08.2015 10:41:47

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.