• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8258
  •  GBP / BGN 2.3126
  •  CHF / BGN 2.0456
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 30°C

Три досъдебни производства във връзка със събитията в Гърмен

Три досъдебни производства във връзка със събитията в Гърмен

/КРОСС/ Във връзка със събитията в с. Гърмен през последната седмица, Районна прокуратура - гр. Гоце Делчев и МВР образуваха три досъдебни производства - за принуда (престъпление по чл. 143 НК), за причиняване на телесни повреди по хулигански подбуди и за хулиганство (престъпление по чл. 131 ал т.12 НК и по чл. 325 НК) и за подбуждане към омраза чрез слово и по друг начин (престъпление по чл. 162 ал.1 от НК), съобщава пресцентърът на Прокуратурата.

На 25 май 2015 г. около 17 ч. на кръстовище между третокласен път и участък от пътя на кв. „Заграде" в с. Гърмен към центъра на същото село Митко Райков и Светослав Алексов в съучастие и по хулигански подбуди са причинили лека телесна повреда - разкъсно- контузни рани и хематоми по главата и тялото на едно лице.
По същото време Митко Райков, Валентин Райков, Ангел Райков и Красимир Айдаров са извършили и действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е извършено с изключителна дързост.

Митко Райков е и Светослав Алексов са привлечени като обвиняеми за престъпление по чл. 131 ал.1 т.12 от НК във вр. с чл. 20, ал. 2 от НК.

Митко Райков, Валентин Райков, Ангел Райков и Красимир Айдаров са привлечени като обвиняеми за престъпление по чл. 325, ал. 2 от НК.

Митко Райков е осъждан осем пъти за извършени престъпления от общ характер - шест пъти за кражба и два пъти за документни престъпления. С постановление на прокурор Митко Райков е задържан до 72 часа и предстои внасяне на искане от Районна прокуратура - гр. Гоце Делчев за вземане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража". По отношение на останалите четирима обвиняеми е наложена мярка за неотклонение „Парична гаранция".

На 28 май 2015 г. Районна прокуратура - гр. Гоце Делчев е образувала досъдебно производство срещу Андон Балтаджиев за принуда (престъпление по чл. 143 НК). През май 2015 г. в с. Марчево, обл. Благоевград Балтаджиев е запалил огън на пътя между с. Марчево и с. Огняново и е употребил сила, като по този начин е ограничил свободното придвижване на движещите се по този път граждани.

След проведени активни оперативно-издирвателни мероприятия от МВР Балтаджиев е открит в гр. Шумен и задържан за 24 часа по ЗМВР. В момента се конвоира към Районна прокуратура - гр. Гоце Делчев, където ще бъде привлечен като обвиняем за извършеното от него престъпление.

Балтаджиев е осъждан 12 пъти за извършени престъпления от общ характер - четири пъти за кражби, два пъти за отправяне на закана за убийство и два пъти за управление на МПС без правоспособност. Осъждан е и за хулиганство, принуда, унищожаване и повреждане и за противозаконно пречене на орган на властта. На 24 юли 2014г. Балтаджиев е изтърпял последното си наказание.

На 28 май 2015 г. Районна прокуратура - Гоце Делчев е образувала досъдебно производство срещу неизвестен извършител, за това, че през май 2015 г. в с. Марчево, обл. Благоевград чрез слово и по друг начин подбужда към омраза, основана на етническа принадлежност - престъпление по чл. 162, ал. 1 от НК.
По досъдебните производства се провеждат активни оперативно-издирвателни мероприятия и следствени действия.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.