• 01 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8248
  •  GBP / BGN 2.2881
  •  CHF / BGN 1.9984
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Цонков ядоса министър Радев с отворено писмо и подписка от граждани на Нови Искър

Цонков ядоса министър Радев с отворено писмо и подписка от граждани на Нови Искър

/КРОСС/ Народният представител от Коалиция "БСП за България" Николай Цонков ядоса министъра на вътрешните работи Валентин Радев с отворено писмо и подписка от жителите на Нови Искър, които официално му връчи по време на парламентарния контрол в петък. Над 200 души от най-големия по територия район в София заплашват с протести, ако МВР не вземе мерки за справяне с битовата престъпност.

"Ние, жителите, на район Нови Искър, сме обезпокоени от случващото се в нашите населени места, а именно зачестилите посегателства върху имуществото ни, пише в отвореното писмо на гражданите. - Въпреки многобройните жалби, няма предприети адекватни мерки от органите на реда за залавяне на нарушителите. Твърдо сме решени да отстояваме нашето право на спокоен живот и нормално съществуване. Решени сме дори да предприемем крайни мерки чрез протести, за да предизвикаме вниманието и намесата на отговорните държавни органи за справяне с проблема".

Точно по този случай още преди две седмици, след срещи с граждани от различните села в района Николай Цонков зададе въпрос на министър Радев. Депутатът от БСП получи отговор на днешния парламентарен контрол.

"Не мога да се съглася с твърдението на министъра, че са намерени извършителите на престъпленията, защото разбрах, че и в последните няколко дни има случаи на кражби и посегателство върху имущество на хората от този район, коментира Николай Цонков. - Подписката, която му връчих, изразява оценката на гражданите за работата на МВР. Очаквам министър Радев да се запознае подробно с нея и да вземе спешни мерки, за да разреши проблема. В Нови Искър живеят 34 000 души, това е най-големият по територия район в София, в който има 12 села. В същото време, в този район има само 4 полицаи, които отговарят за сигурността, и една патрулка. Днес разбрах, че са изпратени още две патрулки. А дежурният в участъка в квартал Курило може да бъде открит само два пъти седмично! При това положение мисля, че министър Радев има какво да направи по въпроса за сигурността на хората в район Нови Искър. Надявам се бързо да вземе мерки, за да помогнем на гражданите".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.