• 20 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8359
  •  GBP / BGN 2.2843
  •  CHF / BGN 2.0205
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Янко Янков: Ще отстоявам исканията за по-добър и качествен живот в “Сердика”

Янко Янков: Ще отстоявам исканията за по-добър и качествен живот в “Сердика”

/КРОСС/ Янко Янков е кандидатът на „БСП за България“ за кмет на район „Сердика“, който ще се бори на балотаж в неделя. С номер 56 в бюлетината. Той е магистър по военно дело, транспортно строителство и публична администрация. Има управленски опит в областта на транспортното строителство. Янков е бил член на надзорния и управителния съвет на „Локомотив София“ и началник щаб на спортната школа на клуба.

 

Какви са най-големите проблеми в район „Сердика"?

Проблеми има навсякъде. За "Сердика" бих започнал от състоянието на уличната мрежа с прилежащите й тротоари. Този проблем го има на много места в София, също и в нашия район. На места няма дори осветителни тела. На второ е липсата на довеждащ транспорт до основните линии на градския транспорт и метрото. В това число влиза и липсата на транспортна връзка със Северната тангента. Ако това се промени, със сигурност ще има положителен ефект върху живота и удобството на гражданите в „Сердика". Живеем в 21 век, но в кварталите "Бенковски", "Орландовци" и "Малашевци" липсва канализация. Това е огромен проблем. Отново става дума за София на две скорости - не е справедливо да се забравят някои райони и части на Столична община, независимо къде се намират те. Като последен проблем, но не и по важност бих посочил лошото състояние на училищните сгради, дворовете и зелената система. Това са неща, които тревожат хората от района.

А какви са вашите решения за тези проблеми?

Решенията ги има, трябва просто да се започне отнякъде. Необходимо е да се направи моментна снимка на състоянието на уличната мрежа и с обосновано предложение до кмета на София и до Столичния общински съвет да се поиска планиране на финансови средства от общинския бюджет. Тази процедура трябва да се приложи и за останалите проблеми на кварталите, които са отговорност на Столична община.

Какво Ви отличава от другия кандидат на балотажа?

Ние сме различен типаж. Наблюдавайки „свършеното" за три мандата от досегашния кмет, мисля, че се отличавам със своята инициативност, желанието си да подобря състоянието на района и по този начин да допринеса за създаване на нормална градска среда. С чист въздух и сигурност за нас и нашите близки. С упоритост ще отстоявам исканията на жителите на "Сердика" за по-добър и качествен живот в един от най-хубавите географски разположени райони на столицата.

Какви проблеми имате като гражданин на София и на района, в който живеете?

Като на повечето софиянци и аз имам проблеми с движението пеша. Затрудненията идват от некачественото състояние на тротоарите. Друг основен проблем, който срещам е трудното намиране на паркомясто след приключване на работния ден.

Какво искате вие лично да се промени?

Грижата за живота и здравето на жителите на кварталите изисква да се изведе тежкия транспорт от улиците на района. Искам да се осъществи пътната връзка със Северната тангента. Искам ул. „Първа българска армия" да се ремонтира генерално, за да не се срамуват войниците и офицерите, сражавали се под знамето на Първа българска армия, от сегашното състояние на улицата, която носи това име.

Как ще опишете района си с няколко думи?

"Сердика" е прекрасно разположен район в близост до сърцето на столицата. С добри и работливи хора, силно обичащи децата си. Но в същото време сме забравени, като район и жители от Столична община и районна администрация.

Как си представяте "Сердика" в бъдеще?

Като район на европейска столица си представям, че ще имаме удобна градска среда, бърз градски транспорт с нормални интервали, красиви зелени площи с кътчета за игра на децата, много усмихнати хора и чист въздух. Размечтах се!

Какво правите в свободното си време, преди и след кампанията?

Обичам да съм сред природата. Това ми е любимо занимание. Включва кратки излети с пикници в Искърското дефиле, риболов, а през зимата ловни излети в Стара планина. Но след края на кампанията, като бъда избран за кмет, знам че личното ми време ще се ограничи. Ще трябва да намаля някои от тези мои любими занимания, за да имам време да си върша работата.

Разкажете любим спомен, свързан с Вашия район?

Най-хубавият ми спомен от район "Сердика" е абитуриентският ден на сина ми в 14-то СУ „Проф. д-р Асен Златаров". Организацията беше прекрасна. Много искам софиянци и гостите на столицата да свързват район "Сердика" с хубави моменти и положителни емоции. Ето защо Централна гара и предгаровия площад трябва да изглеждат подобаващо, защото от тях гостите на града добиват първите си впечатления от София.

Как ще опишете се себе си с няколко думи?

Инициативен, действен, отговорен. Силно влюбен и отдаден на работата, с която съм се захванал. Щом съм убеден, че една кауза е правилна, заставам до хората и се боря заедно с тях. Без притеснение, че може ще загубя общинска или държавна длъжност.

Какво ще кажете на избирателите преди балотажа в неделя?

Заедно можем да променим района си, така че да се чувстваме сигурни, да се гордеем с това, че живеем в „Сердика" и да сме усмихнати! Благодаря за подкрепата на всички, които искат да променим модела на управление на София и на район "Сердика". Призовавам ги на 3-те ноември да излязат и да гласуват.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.