• 24 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8323
  •  GBP / BGN 2.2729
  •  CHF / BGN 2.0113
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Георги Томов: Ще направим „Илинден” по-добро и сигурно място

Георги Томов: Ще направим „Илинден” по-добро и сигурно място

/КРОСС/ Георги Томов е кандидатът на „БСП за България“ за кмет на столичния район „Илинден“, който в неделя ще се бори на балотаж – с номер 56 в бюлетината. Целият му живот е свързан с района - роден е в ж.к. „Св. Троица“, а сега живее в ж.к. „Захарна фабрика“. Той е предприемач в сферата на търговията и услугите. Служил е в Гранични войски. На 44 години.

Какви са най-големите проблеми в район „Илинден“?

Не са един или два, но има такива, които изискват спешно решаване. Това са повишаването на сигурността и спокойствието на гражданите, както и подобряването на пътната инфраструктура, чистотата и общото благоустройство на района.

Какви са Вашите решения на тези проблеми?

По отношение на повишаването на сигурността на гражданите съм набелязал няколко неща, по които имам намерението да действам веднага след като и ако бъда избран за кмет на „Илинден“. Те включват изграждането на система за видеонаблюдение, подобряване състоянието на уличното осветление, както и по-строго съблюдаване на прилагането на Наредба 1 за опазване на обществения ред, с активното съдействие на представителите на МВР.

Що се отнася до подобряването на пътната инфраструктура, чистота и общото благоустройство на района, първата предпоставка за пълноценното им и трайно подобрение е разходването на средствата да бъде рационално, прагматично и с планиране за целия мандат. А не на парче, кампанийно и предизборно. Имам намерение сериозно да завиша контрола от страна на районната администрация и компетентните органи по изпълнението на тези дейности, както количествено, така и качествено. Също така, възнамерявам да направя необходимите постъпки за въвеждане на еднопосочно движение по някои вътрешноквартални улици, с цел по-лесното придвижване и разкриване на повече паркоместа. Има и други конкретни мерки, които съм набелязал и са залегнали в платформата ми.

Какво Ви отличава от другия кандидат на балотажа, освен партията, от която сте?

Единственото общо между нас е, че и двамата сме Водолеи. За разлика от конкурента ми, аз съм роден, израснал, живял и продължавам да живея и работя в „Илинден”. Познавам проблемите и тревогите на жителите на района от първо лице, защото те са и мои проблеми. Те пряко се отразяват на качеството на живот на хората от района. Факт е, че БСП издигна кандидатурата ми, но зад мен стои подкрепата на още четири леви и патриотични партии и движения. И най-важното – подкрепен съм от моите съкварталци и от хората, развиващи малък и среден бизнес в „Илинден“. Именно животът и работата ми през годините в моя район, ме научиха да се вслушвам в думите и съветите на всичките ми съкварталци, без оглед на партийна или някаква друга принадлежност. Да се ръководя в действията си от интересите на хората.

Как ще опишете района си с няколко думи?

Илинден“ е районът на моя живот. Район с история, с ценни спомени за значими българи и техни постижения. Той е зелен, голям, с много деца. Място, където живеят обикновени хора, с обикновено ежедневие, но с необикновен заряд. Но той е и район, който бавно, но сигурно се превръща в място, от което хората искат да избягат, заради несигурност, безхаберие и лошо управление!

Кажете нещо, което илинденци не знаят за Вас, но ще бъде интересно за тях?

Малко са нещата, които моите съкварталци не знаят за мен, предвид факта, че животът ми минава сред тях и заедно с тях. Но, може би, има нещо, което само близките ми приятели знаят, а мисля, че е важно. То е, че трудно забравям. Трудно забравям споделените истории, трудно забравям, когато някой е поискал помощта ми или ми е оказал такава. Трудно забравям дадени обещания и поетите ангажименти. Ето защо, ако понякога Ви изглеждам разсеян, знайте, че то е само привидно.

Обърнете към избирателите като към Ваши приятели, кажете им нещо?

Част от хората в „Илинден” действително са мои приятели. Но за тези, които все още не ме познават лично, ще кажа: „Аз съм един от Вас и ще остана един от Вас. Когато ме изберете за свой кмет – заедно ще направим „Илинден” по-добро и сигурно място за нас, за нашите деца и родители. Разчитам на Вас на 3 ноември“.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.