• 11 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8145
  •  GBP / BGN 2.2728
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Русия разкри суперядрена ракета

Русия разкри суперядрена ракета

/КРОСС/Русия разкри най-голямата си ядрена ракета, която е достатъчно мощна, за да унищожи държава с територията на Франция с един удар, съобщават световни агенции.

Руският лидер Владимир Путин иска да бъде заменен арсеналът от междуконтинентални балистични ракети Р-36 (натовското наименование - SS-18 Satan) с нова суперядрена ракета РС-28 Сармат.

Този клас руски стратегически ракетни комплекси пето поколение с шахтно базиране са снабдени с между 10 и 15 ядрени бойни глави в зависимост от мощността им, според графики, разкрити онлайн от ОАО "ГРЦ Макеев".

В случай на 10 бойни глави мощността се оценява на 750 килотона всяка. За сравнение бомбата над Хирошима е с мощност 13 килотона.

Западни експерти смятат, че ще бъдат конструирани два варианта ракета за поразяване на цели в САЩ и Западна Европа. За САЩ ракетата ще е с обсег на действие 16 хиляди километра, а западноевропейските страни - 9 хиляди километра.

Хвърлените над японските градове Хирошима и Нагасаки ядрени бомби са като "детска играчка" в сравнение с комплекса РС-28 Сармат, който ще влезе на въоръжение през 2018 година, според експерти.

През юни 2011 година руското военно министерство подписа правителствен договор за създаването на комплекса, който ще бъде включен към арсенала на Русия за ядрено сдържане и преодоляване на вражеска противоракетна отбрана.

Оръжейни експерти в Москва отбелязват, че комплексът ще може да преодолява радари и ще може да поразява Лондон или Източното и Западното крайбрежие на САЩ.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Мяо

Тоя първия анонимник е егати травестита!!! За какво сексуално съзнание пишеш, къв оргазъм те гони?!? Явно отдавна не са те онождали, бегай на Лъвов мост - там ще те опъне някой от любимите ти мигранти!!!

25.10.2016 13:23:34

Анонимен

доколкото се вижда истински извратените са населяващите гетото отвъд океана където нивото им на получовешко съществувена се измерва с яденето на храни за бедни ,спането по каварави и дървени къщи и ежедневните убиства по улиците, това е велик стандарт-мечта.Нация убила десетки милиони хора по целият свят само заради едната си олигархична клептокрация.Единствената дъжава която в 21 век има концлагери на своя теротирия и самата тя е превърната в огромен концлагер по стила на "Фермата " и "1984" на ДЖ.Оруел.

25.10.2016 13:16:25

гражданин

До долнопишещия, доколкото знам единствената държава използвала атомно оръжие срещу хора/и то мирни/ е ........всички знаем кои!!???? А и в днешния момент това оръжие смятам че е отговор на нещо.....всички знаем какво!!??? Та в тоя ред на мисли смятам че ще има .....каквото повикало, такова отговорило!!

25.10.2016 12:58:22

Анонимен

За пореден път се убеждавам, че и Руснаците и Русофилите са хора с извратено сексуално съзнание. Да имаш оргазъм от гледката на купчина желязо и няколко килограма уран дето убива си е извратено до немай къде. И Путин и Руснаци и Русофили най добре да ги закарат в Сибир в Колима и да ги шибат с камшици, може да им сложат и една ракета от пред и да си правят групов мазо - секс

25.10.2016 11:32:57

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.