• 15 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8116
  •  GBP / BGN 2.2747
  •  CHF / BGN 1.9955
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 13°C

Пентагонът: РЛС на север са остарели и безсилни срещу руските ракети

Пентагонът: РЛС на север са остарели и безсилни срещу руските ракети

/КРОСС/ Радиолокационната система на най-северната военновъздушна американска база Туле не е обновявана от 1950 г. и не може ефективно да предупреждава за заплаха, каза министърът на отбраната на САЩ Аштън Картър, предаде “Руски дневник”.

Радиолокационната система на американската база Туле в Гренландия беше монтирана още през 1950-те и има нужна от модернизация, заяви министърът на отбраната на САЩ Аштън Картър САЩ по време съвещание във вторник. Това предава агенция Spitnik.

По думите на Картър междуконтинентални ракети, насочени към САЩ, могат да достигнат целта си през района на Северния полюс. РЛС най-северната база на САЩ трябва да бъдат по-чувствителни, за да идентифицират заплахата възможно най-рано, подчерта той.

“Русия има балистични ядрени ракети с далечен обсег. За да могат нашите средства за противоракетната отбрана да ги прихванат във въздуха, ние трябва да модернизираме РЛС (в базата Туле-ред.)”, каза шефът на Пентагона. Той отбеляза също, че потенциален ракетен удар може да бъде нанесен от Китай или Северна Корея.

Представители на САЩ нееднократно са заявявали за някаква “заплаха” от Русия. На фона на това страните от НАТО предприеха редица мерки за разширяване на военната дейност в Европа, включително и ръстът на американските войски на континента, рязкото разширяване на програмата за учения и патрулирания, както и увеличаване на разходите за отбрана. Москва е убедена, че обвиненията в агресивна политика към Русия е предлог на НАТО за активизиране на дейността му.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Като се изправиш едно на едно с истински противник/Русия/, тогава разбираш че май всичките ти прехвалени до сега системи и технологии са остарели.Разбира се искаш пари и още пари и влизаш в нови дългове и дефиците и после още и още

02.09.2015 13:21:55

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.