• 03 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Два язовира преляха в Плевенско, има готовност за евакуация (видео)

Два язовира преляха в Плевенско, има готовност за евакуация (видео)

/КРОСС/ Два язовира в Плевенско са преляли заради обилните дъждове, което е довело до наводнение на дворове и мазетa на къщи в селата Садовец и Ракита. Това съобщи областният управител Мирослав Петров. По думите му, става въпрос за язовир Ракита I и язовир Ракита II.

Двата язовира са общинска собственост и са били отдадени на концесия. Последно са проверявани от комисия, назначена от областния управител на 21 юни 2018 година. След проверката е издадено предписание да се актуализира аварийния план въз основа на оценка на риска, съгласно чл. 35 от Закона за защита при бедствия и да се довърши възстановяването на водния откос, въздушния откос на изхода за основния изпускател и енергогасителя след основния изпускател. Срокът за изпълнение на предписанието на комисията е 31 август 2018 година.

                      

Хората в двете села Садовец и Ракита са обходени и предупредени да бъдат в готовност за евакуация при усложняване на положението. Надявам се да не се стигне до там, но все пак днес имаме метеорологичните предупреждения жълт код, така че продължаваме да следим нещата с повишено внимание. Взети са мерки за овладяване на ситуацията.

                      

Наредени са чували с пясък, които да препятстват потока на водата. През нощта обходихме и други големи язовири, за да се уверим, че няма опасност за хората", подчерта Мирослав Петров, който говори в присъствието на кметовете на двете села Нинчо Иванов и Иван Рангелов. "Пожарникарски екипи са отводнявали няколко къщи в Искър.

                    

Наводнени домове и стопански постройки има и в село Беглеж. Имаме готовност за свикване на Областния щаб по бедствия и аварии принужда. Подготвям и заповед за готовност за въвеждане на плановете за действие при наводнение за общините Плевен, Долни Дъбник и Червен бряг", каза още областният управител.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

До кога в Бг няма да има персонална отговорност?

09.07.2018 20:52:56

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.