• 16 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8056
  •  GBP / BGN 2.2785
  •  CHF / BGN 1.9957
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

"Казан от мъка и вируси брани", уверяват пред НС протестиращи в защита на домашната ракия

"Казан от мъка и вируси брани", уверяват пред НС протестиращи в защита на домашната ракия

/КРОСС/Производители на домашна ракия се събраха на протест преди обяд пред сградата на Народното събрание, съобщи БНТ. С плакати: „Искаме прилагането на евродирективата към домашната ракия", „Ден година храни казан от мъка и вируси ни брани" хората защитаваха правото си да варят ракия на през цялата година.

Сред плакатите на протестиращите бе: "Не потъпквайте българските традиции заради пари". С аплодисменти към депутатите, протестиращите изразиха своето недоволство към приетия закон за пунктовете за изваряване на ракия.

Според собствениците на казани за варене на ракия оправданието на правителството, че такива са исканията на ЕС, не са основателни.

Ограничението да се вари до 500 литра и да се работи по 6 месеца в годината, е безпочвено и в него няма никаква логика, твърдят производителите на домашната скоросмъртница. Протестиращите смятат, че новите правила ще увеличат нелегалното производство на ракия и че по този начин се насърчават единствено монополните организации.

"Зад цялата тази работа стоят големите монополи, които смятат, че ако закрият всичките тези пунктове за варене на ракия едва ли не ще продават много повече. Основната цел на днешния протест е, тъй като вече има внесен законопроект, да бъде възстановено старото положение. Това нещо се бави 6 месеца. Хората не могат да работя, принудени са да си разбиват съоръженията, да си режат казаните, което е безумие", обясни производителят Петко Събев.

Друг производител на ракия обобщи исканията на протестиращите: "Нашите искания са да си работим 12 месеца в годината, както живеем и общата вместимост на казаните да бъде 1000 литра".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.