• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 28°C

19 убити и над 150 ранени при аварията в метрото на Москва (обновена)

19 убити и над 150 ранени при аварията в метрото на Москва (обновена)

/КРОСС/Броят на жертвите и ранените в московското метро продължава да расте. 

Броят на загиналите при инцидента в московското метро се увеличи до 19 души. Сред загиналите е и машинистът на дерайлиралия влак Сергей Осипов, работещ в депо „Измаилово". Ранените са над 150. По-рано заместник-кметът на града Бирюков съобщи за 10 загинали и 149 ранени, но допусна броят им да расте.

В Московското днес дерайлираха три вагона на композиция. 

Рязко спадане на електрическото напрежение е причината за катастрофата, съобщава РИА Новости. То е довело до подаден лъжлив сигнал, който най-вероятно е задействал аварийната спирачка. При разкото спиране от релсите са излезли няколко вагона. Трагедията се случила между станциите "Славянски булевард" и "Парка на победата" по синята линия на подземната железница. Смъртоностният инцидент е станал в най-натовареното време, когато хората отиват на работа - 8,39 часа местно време.

106 ранени пътника са закарани в различни болници. От тях над половината са в тежко състояние.

 

На мястото на инцидента работят лекари от Бърза помощ, които евакуират пострадалите през станциите "Славянски булевард" и "Парка на победата". В тунела аварийните служби си служат с с хидравлична техника, за изваждане на пътниците от блокираните вагони. Пътническият поток отчасти е поет от автобуси.

Кметът на Москва Собянин обяви, че на близките на починалите ще бъдат изплатени по 1 милион рубли около 21 400 евро, а ранените ще бъдат обезщетени с по 500 000 рубли.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.