• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2829
  •  CHF / BGN 1.9974
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Зимна грижа за стайните цветя

Зимна грижа за стайните цветя

/КРОСС/ В сивите дни всеки оценява стойността на декоративните растения.Те внасят живот, цвят и аромат във всеки дом.

Ако сте си купили растение, което цъфти през зимата, ето няколко основни неща, които трябва да знаете за неговите нужди през зимните месеци:

По-слабата светлина през кратките зимни дни забавя по естествен начин растежа на стайните растения, поради което те не се нуждаят от много храна за фотосинтеза. През зимните месеци прекратете наторяването и ограничете поливането.

Излишната вода изпълва въздуха в почвата, като лишава корените от кислорода, от който имат нужда, за да се развиват добре. Така корените лесно загниват. За поливането се доверете на пипане, а не поливайте "по график". Горният слой на почвата (около 2- 2,5 см.) в саксията или сандъчето трябва да изсъхне напълно.

Добре е обаче често да пръскате зелената част на растенията, тъй като през зимните месеци в повечето жилища въздухът е изключително сух и влагата от растенията бързо се изпарява.

Други правила:

Торене. Правилото за поливането важи и тук. За цъфтящите растения използвайте 1/2 от количеството, което ползвате през останалото време на годината, а за декоративно листните - 1/4. Излишната тор прави растенията слаби и източени.

Добре е в помещението да поддържате температура на въздуха между 7 и 12 градуса.

Помислете къде в дома си да преместите растенията, така че те да получават възможно най-много светлина. Най-доброто място са южни или източни прозорци. Дръжте растенията далече от течение и отоплителни уреди. В противен случай листата ще започнат да пожълтяват и да падат.

Източник: bgfermer

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.