• 18 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8385
  •  GBP / BGN 2.2902
  •  CHF / BGN 2.0178
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 8°C

Премиерът се среща с коалиционните партньори

Премиерът се среща с коалиционните партньори

/КРОСС/Премиерът Бойко Борисов ще се срещне с представители на партиите, които подкрепят правителството - Реформаторския блок, АБВ и Патриотичния фронт, след като вчера парламентът отхвърли антикорупционния закон, подготвен под ръководството на вицепремиера Меглена Кунева.

Законопроектът бе подкрепен единствено от ГЕРБ и РБ. ПФ и АБВ гласуваха "въздържал се".

Бойко Борисов заяви, че след три месеца парламентът ще приеме този закон.

Днес Меглена Кунева, вносител на законопроекта, също увери, че няма да се откаже от него.

От Движение "България на гражданите" разпространиха съобщение, в което посочват, че след бламирането на проекта в пленарната зала са разколебани дали Реформаторският блок трябва да продължи да участва в управлението на страната.

Ако става дума за сговаряне между всички фракции извън ГЕРБ и РБ (въпреки прокламираните им "драматични" различия), изплашени от разкриване на собствените им далавери, се налага в откровен разговор с ГЕРБ да преоценим смисъла от съществуване на парламент с прокорупционно мнозинство, коментира лидерът на ДПС и съпредседател на РБ Радан Кънев във Фейсбук.
Ако става дума за безотговорна демонстрация на лично отношение от ПФ към българския вицепремиер, се налага тежък разговор с тези наши партньори. Резултатът от този разговор, трябва да е ясно съгласие за приемане на твърдо антикорупционно законодателство от дясно мнозинство ГЕРБ-РБ-ПФ, допълни той.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Вносителката първа трябва да се обвини, че в корупционно споразумение с Париба банк ликвидира АЕЦ Козлодуй като конкурент на румънската Черна вода. И да повърне парите които е нагушила за да извърши това национално предетелство /като си приеме закона де/

04.09.2015 10:39:41

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.