• 01 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8023
  •  GBP / BGN 2.2911
  •  CHF / BGN 1.9921
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 25°C

Повече от 120 000 души са взели участие в ученията „Кавказ-2016“

Повече от 120 000 души са взели участие в ученията „Кавказ-2016“

/КРОСС/ Повече от 120 хил. души, военни и цивилни, са взели участие във военните учения „Кавказ-2016", но не повече от 12,5 хил. души едновременно, заяви началникът на руския Генерален щаб Валери Герасимов, цитиран от ТАСС в петък (9 септември).

„На различни етапи от тези мерки (ученията, бел. ред.) повече от 120 хил. военни, членове на федерални министерства, агенции, също и специалисти от Централната банка на Русия са участвали последователно в различни периоди в Южен, Централен и Западен военен окръг", каза Герасимов.
„В територията на Южния военен окръг не повече от 12,5 хил. войници са участвали в учението по едно и също време, което не противоречи на Виенска конвенция", каза той.

Герасимов описа учението като „кулминационната част от военното обучение".

„Това беше трудно изпитание за командирите от различни рангове. Това подложи на тест всички служители и военни контролни агенции и възможността им да координират войски в инсценирана военна операция", каза той.

Ученията се проведоха в района на Южния военен окръг, както и във водите на Черно и Каспийско море от 5 до 10 септември.

Източник: "Руски дневник"

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Русия никога никой не е нападала първа. Но всеки, който е дръзнал да я нападне, е свършвал фатално. Колкото до създаденото от руския човек ... много са нещата, създадени от руснаци. Ако трябва да бъдем честни, дори американското хеликоптеростроене е дело на руснак - Сикорски. Това ме подсеща, че сбирщината генетично природно тъпи англосаксонци и алчни до пръсване евреи от Вашингтон никога нищо не е създавала. Тя само е грабила, разрушавала, крала земи, природни ресурси, пари и мозъци. Те са търтеите на човечеството. Американците са най-голямата заплаха за съществуването на човешкия род и планетата Земя.

10.09.2016 08:39:27

Анонимен

Е какво да правят да чакат американците да ги нападнат. Те защо не спазиха договора. Отгоре на това обиколиха Русия с тяхна войска.Кажи коя държава са нападнали. Истината е съвсем друга. А колко кръв и сираци и страдания донесоха нахлуването на американците.Над 40държави са явно още си много малък и не ги знаеш тези неща.

09.09.2016 23:54:26

Анонимен

Когато спре търговията с демокрация!!!

09.09.2016 21:46:09

Анонимен

кога ще напишете нещо за създаване на нещо за живота на руският мужик!!! Само говорите за руският милитаризъм.В това ли се състои живота на мужика ,подготовка за война ,оръжия за масово унищожение и заплахи към съседите им !!!Оценката ще я дадете вие .......

09.09.2016 21:43:09

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.