• 25 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.2757
  •  CHF / BGN 2.0011
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Българската банка за развитие и Банката за развитие към Съвета на Европа ще разширят сътрудничеството си

Българската банка за развитие и Банката за развитие към Съвета на Европа ще разширят сътрудничеството си

/КРОСС/ Председателят на УС и Главен изпълнителен директор на Българската банка за развитие Стоян Мавродиев се срещна с гуверньора на Банката за развитие към Съвета на Европа (БРСЕ) Ролф Венцел. БРСЕ е един от дългогодишните партньори на ББР. Отношенията им датират от 2003 година и включват 4 успешно усвоени заема за МСП и енергийна ефективност.

На срещата бяха обсъдени стратегията и бъдещите съвместни проекти между ББР и БРСЕ, както и очакванията за нов бизнес. Споделено бе взаимното желание за разширяване на сътрудничеството, включително и по следващата фаза на националната програма за енергийна ефективност. Стоян Мавродиев и Ролф Венцел обсъдиха и перспективите на новата Многогодишна финансова рамка след 2020 година и възможностите за използване на гаранциите на ЕС.

Банката за развитие към Съвета на Европа е многостранна банка за развитие със специален социален мандат. Тя допринася за реализирането на социално-ориентирани проекти чрез следните направления на действие: засилване на социалната интеграция, управление на околната среда, подкрепа за публичната инфраструктура със социално предназначение и подкрепа за микро-, малки и средни предприятия.

Акционери на БРСЕ са 41 страни, сред които и България.

Ролф Венцел е гуверньор на Банката за развитие към Съвета на Европа вече втори мандат. Преди да се присъедини към БРСЕ той ръководеше финансовата политика на Федерална република Германия.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.