• 28 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Доган не иска предсрочни избори, а програмно парламентарно правителство

Доган не иска предсрочни избори, а програмно парламентарно правителство

/КРОСС/ Към днешна дата обществото и държавата нямат нужда от предсрочни парламентарни избори. Нещо повече, дори трябва да направим необходимото управляващите да не претърпят вътрешнопартийна имплозия. Това е посочил почетният председател на ДПС Ахмед Доган на тържеството на движението по случай настъпването на 2019 година. Словото бе публикувано на официалната страница на ДПС в интернет.

Стратегически приоритет на България е ускореното догонващо развитие спрямо средния стандарт на Европейския съюз, смята Ахмед Доган. Според него нито една партия няма необходимия политически и експертен капацитет за постигането на тази стратегическа цел. "Но българският парламент като цяло има този ресурс, защото "обединението прави силата", е отбелязал той.

"Това обстоятелство ни определя и източника, и формата за промяна на модела за управление на страната: Програмен кабинет за ускорено догонващо развитие на България. Изрично подчертавам, че промяната на "модела" не предполага смяна на "системата", която е заложена в Конституцията на страната. Промяната на модела на управление по нов начин реорганизира властовата система на държавата, съобразно консенсусно възприетата стратегическа цел за ускорено развитие на България", посочва Доган.Според него политическият статус на парламентарния програмен кабинет няма нищо общо и със служебното правителство, защото в него се включват всички партии, които са влезли в Народното събрание с ясно дефинирани цели за десетина и повече години, и с отчитане на нововъзникващи ситуации и проблеми.

По думите му парламентарните избори ще определят правото и тежестта на участие на политическите сили в състава на Програмния кабинет. "Явно е, че има необходимост от засилване на институционалния, експертния и на гражданския контрол. Разбира се, на първо място е нужно изграждането на сравнително цялостен "работен" проект с динамични параметри за ускорено развитие на страната по приоритети и сектори", посочва той.
Според него програмният парламентарен кабинет за ускорено догонващо развитие ще е сериозен тест за това доколко сме узрели и готови да надмогнем нашето партийно-политическо его и да направим нещо съществено за стандарта на живот на хората. На евроизборите, на местните избори и на следващите парламентарни избори (редовни или предсрочни) всяка партия да представи проект за ускорено развитие на страната, които да предизвикат обществен дебат, отбелязва Доган.

Един от най-тревожните факти в най-ново време е обстоятелството, че ние изобщо не се трогваме от перманентното ни изоставане от темповете на развитие на ЕС, смята той. Далеч сме от разбирането, че нарастващата бедност е основна причина за увеличаването на престъпността и корупцията, отбелязва Доган. Според него държавата се е оттеглила от стопанския живот на страната, но продължава да се вживява в ретроградната си роля на основен работодател и санкциониращ фактор на бизнеса.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Разсъжденията на Доган отново показват,че е един от малцината български политици,които имат стратегическо мислене.

21.12.2018 10:38:57

Петър

Този крадец и доносник отдавна е за раиран костюм.

21.12.2018 10:05:18

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.