• 26 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Предстоящи събития в страната за утре, 25 юли

Предстоящи събития в страната за утре, 25 юли

/КРОСС/ София.
Президентът Росен Плевнелиев ще направи обръщение към Народното събрание.

София.
Президентът Росен Плевнелиев ще връчи мандат за съставяне на правителство на „Коалиция за България", втората по численост парламентарна група в 42-то Народно събрание.

София.
От 09.00 часа ще започне заседанието на Народното събрание.

София.
В 10.00 часа в сградата на Гараж 10 - ДУССД-МВР - ул. „Подполковник Калитин" 21А главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров ще връчи на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението" ключовете на 18 пожарни автомобила. Пожарните автомобила са тежък клас и са доставени по проект „Модернизация на структурните звена на НСПБЗН-МВР в столичния агломерационен ареал и агломерационните ареали на шестте най-големи града - Пловдив, Варна, Бургас, Плевен, Русе и Стара Загора" в рамките на Оперативна програма „Регионално развитие" 2007-2013.

София.
От 09.00 часа в зала „Роял" на хотел „Шератон" на Годишната ще се състои среща на българските представители в Службите по търговско-икономически въпроси (СТИВ) с ръководството на Министерството на икономиката и енергетиката и представители на бизнеса.

София.
От 11:00 часа в конферентната зала на Областен информационен център - София (бул. „Витоша" 99) ще се проведе въвеждаща пресконференция по проект „Устойчиво Следване на Практики за Ефективност, Ефикасност и Екипна Хармония" на Столична община по ОПАК. Проектът цели повишаване качеството, ефективността и ефикасността на работата на служителите в СО, чрез усъвършенстване на професионалните и личностните им компетенции с помощта на иновативни модулни програми за обучение и внедряване на устойчиви механизми за повишване на организационната ефективност в СО, в условията на динамично променящата се социално - икономическа среда.

София.
От 11.00 часа в Националния пресклюб на БТА бивши възпитаници на домовете за деца, лишени от родителски грижи ще дадат пресконференция.

Велико Търново.
От 09.45 часа на ул. „Васил Левски", пред МДТ „К. Кисимов", заместник-министърът на отбраната Иван Иванов ще участва в тържествения акт по присвояване на първо офицерско звание на "Випуск-2014" на Националния военен университет „Васил Левски" във Велико Търново и присвояване на първо сержантско звание на кадетите от випуска на Професионалния сержантски колеж.

Благоевград.
От 09.00 Областният съвет на Благоевград ще проведе редовната си месечна сесия.

Стара Загора.
От 11.30 часа в комплекс „Зеления хълм" Търговско-промишлена палата ще даде пресконференция във връзка с подписване на партньорско споразумение за съвместна дейност в рамките на Мрежа за развитие приключенски туризъм на открито в Черноморския регион. Проектът се изпълнява по Съвместна оперативна програма Черноморски басейн. Търговско-промишлена палата - Стара Загора, заедно с партньорски организации от Румъния, Турция, Молдова и Грузия участва в проекта за развитие на приключенския туризъм в страните от Черноморския басейн. В тази връзка официални представители в Мрежата за развитие на приключенския туризъм ще подпишат споразумението, в което са включени конкретни дейности и ангажименти. Целта е да се осигури устойчивост на резултатите от проекта, и да се подпомогне развитието на туризма в регионите.

Слънчев бряг.
От 10:00 часа на „Какао Бийч" - Слънчев бряг ръководството на Българския Червен кръст начело с председателя Христо Григоров и генералния директор доц. д-р Красимир Гигов ще вземат участие в церемонията по повод 2-годишнината от атентата на летище „Сарафово".
Ще бъде направена демонстрация за готовността на БЧК и неговите партньори от Сдружение „Клуб Активна сигурност" за оказване на помощ при екстремни ситуации. Демонстрацията е част от проект „Активна грижа", който подпомага дейностите на държавата в областта на първата долекарска и медицинска помощ чрез действия на медицински екипи по европейски модел. Ще бъдат демонстрирани уменията за спасяване на давещи се чрез екипите на БЧК по водно спасяване, с участието на хеликоптер, предоставен от партньорите на „Активна грижа" - „Хели Ер САУ" АД, както и с линейки на „ЕНА първа помощ".

Кърджали.
От 9.30 часа в зала №301 в сградата на Областна администрация Кърджали ще се състои заседание на Щаба за изпълнение на Областния план за защита при бедствия (Кризисния щаб). Ще бъдат дискутирани проблеми и обстоятелства, които създават условия за пътнотранспортни произшествия на бул. „Беломорски" и ул. „1-ви май" в град Кърджали. Ще бъдат направени предложения за предприемане на конкретни и спешни мерки.

Сливен.
Заместник-началникът на отбраната генерал-майор Константин Попов ще присъства на ВИП-деня на многонационалната съвместна подготовка „Черноморски ротационни сили 14", което ще се проведе на полигон „Ново село". Гостите на събитието ще наблюдават тактически демонстрации на група за бързо реагиране, въздушна медицинска евакуация, рейдова операция и кордонно-издирвателна операция.

Ловеч/Плевен.
От 09.30 до 15.00 часа Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) продължава провеждането на изнесени приемни дни в областните градове Ловеч и Плевен, в сградите на Областните администрации. С жителите на двете области ще разговарят членовете на ДКЕВР Милена Миланова и Илиян Христов Илиев. Инициативата е част от пакет от мерки, предприети от Комисията, които имат за цел подобряване на работата с жалбоподателите. През настоящата година членове на Комисията ще се срещат с жалбоподатели във всички региони на страната. Графикът за приемните дни в останалите региони на страната ще бъде оповестен допълнително.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.