• 30 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8245
  •  GBP / BGN 2.2877
  •  CHF / BGN 2.0006
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Съветът за развитие разглежда Националната стратегия на страната

Съветът за развитие разглежда Националната стратегия на страната

/КРОСС/ Съветът за развитие при Министерския съвет ще се събере днес след редовното заседание на кабинета. На него ще бъде разгледан проект на Концепция за разработването на национален стратегически документ за развитие на страната с хоризонт 2030 г. (Националната програма за развитие: България 2030).
Ангажиментът за разработване на национален стратегически документ за развитие на страната в средно и дългосрочен период е залегнал в Програмата за управление на правителството на Република България за периода 2017-2021 г.
Институционализацията на процеса по подготовката на национален стратегически документ за развитието на страната с хоризонт 2030 г. е в съответствие с прието през месец август 2018 г. изменение на Постановление № 110 на Министерския съвет от 2010 г. за създаване на Съвет за развитие при Министерския съвет. В постановлението стратегическият документ за развитието на страната с хоризонт 2030 г. е дефиниран като дългосрочен програмен документ, който определя визията, целите, приоритетите и общата финансова рамка на политиките за икономическо и социално развитие на страната, както и механизмите за наблюдение и контрол при тяхното изпълнение.
Националната програма за развитие: България 2030 се разработва за период от 10 години и отчита целите и насоките на политиките на Европейския съюз за съответния период.
Разглеждането на проекта на Концепция за разработването на национален стратегически документ за развитие на страната с хоризонт 2030 г., както и изготвеният времевия график е в съответствие с решение на Съвета за развитие от проведено през месец септември 2018 г заседание.
Времевият график за разработването на Националната програма за развитие: България 2030 конкретизира етапите, дейностите и отговорните институции.
Съветът за развитие ще разгледа и доклад от министъра на правосъдието относно изпълнение на мерки от Програмата на правителството на Република България за периода 2017-2021 г. за нормативни промени, свързани със значително опростяване на процедурите по даване на българско гражданство и осъществяване на качествен контрол върху отговорните за предоставяне на българско гражданство институции, в т.ч. предложения за промени в Закона за българското гражданство.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Иван Андреев

Уважаеми дами и господа, Добре би било да знаете, че в България съществува съюз на изобретателите с председател инж М Христов. Адрес София ул Раковска 108

30.01.2019 10:45:02

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.