• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8258
  •  GBP / BGN 2.3126
  •  CHF / BGN 2.0456
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 30°C

Бокова в Ню Йорк: Необходим е нов подход за развитие на човечеството

Бокова в Ню Йорк: Необходим е нов подход за развитие на човечеството

/КРОСС/Необходим е нов подход за развитие на цялото човечество, нови източници на средства, по-широки партньорство. Това заяви в изказването си по време на конференция в Института за земята към Колумбийския университет в Ню Йорк генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова, цитирана от БГНЕС.

"Това е историческа година за новия Дневен ред за устойчиво развитие и за решаване на проблема с климатичните промени. Едното не е възможно без другото и затова трябва да работим и за двете", заяви Ирина Бокова.

"За тази цел трябва да изградим нови партньорства за иновации и социално приобщаване. Трябва да дадем на правителствата всички необходими инструменти, политически ориентири, норми, стандарти и способности, да мобилизираме цялото човечество, като работим с гражданското общество, с частния сектор и най-вече с младите мъже и жени. Това изисква нов подход към развитието. Не милостиня, а да се развиваме всички заедно, цялото човечество. Трябва да мобилизираме нови източници на средства, по-широки партньорства, чрез които да работим за осъществяването на всички нови цели", заяви Ирина Бокова, като подчерта ролята на образованието, науката и иновациите за развитието и особено за реализацията на момичетата, за намаляването на неравенството и приобщаването на всеки човек.

Генералният директор на ЮНЕСКО бе сред основните лектори на международната конференция за устойчивото развитие под надслов "Първи стъпки в прилагането на Целите за устойчиво развитие".

Джефри Сакс изтъкна колективната отговорност за превръщането на новия световен дневен ред за устойчиво развитие в реалност. "Не някой отделен човек, а всички ние сме отговорни за това", каза американският професор.

Сред участниците в конференцията бяха президентката на Либерия Елън Джонсън Сърлийф, бившата президентка на Ирландия Мери Робинсън, заместник-генералният секретар на ООН Ян Елиасон и професор Джефри Сакс, директор на Института за земята в Колумбийския университет и съветник на генералния секретар на ООН за Целите на хилядолетието за развитие, съобщиха от ЮНЕСКО.

Представители на частния сектор, академичните среди, гражданското общество и студенти от най-добрите университети в света взеха участие в събитието. То се проведе два дни преди срещата на високо равнище на ООН, на която ще се вземат решения за реализиране на Целите на ООН за устойчиво развитие.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.