• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Бивши служители на американското разузнаване предупредиха Меркел за лъжите на НАТО

Бивши служители на американското разузнаване предупредиха Меркел за лъжите на НАТО

/КРОСС/ Разузнавачите са категорични, че между позициите на разузнаването на САЩ и официалната позиция на държавата има сериозно разминаване

Осем бивши високопоставени служители в американските разузнавателни служби от сдружението на американските ветерани разузнавачи (Veteran Intelligence Professionals for Sanity) изпратиха отворено писмо до Ангела Меркел, призовавайки я, дни преди срещата на НАТО (4-5 септ.), да спре да се поддава сляпо на американските обвинения срещу Русия, преди да получи доказателства, които ги подкрепят.

"Вие трябва да знаете много добре, че обвиненията за „мащабна руска инвазия в Украйна" не са подплатени с никакви достоверни данни на американското разузнаване. Практически между американското разузнаване и политическата позиция на Вашингтон има огромно разминаване по въпроси като свалянето на МН-17 над Източна Украйна и наличието на руски военни. Тези обвинения напомнят на „стъкмените" доказателства преди 12г., с които САЩ оправда атаката над Ирак. Ние не видяхме никакви доказателства за наличието на оръжия за масово унищожение в Ирак, не виждаме и доказателства за „Руската инвазия" и сега. Преди дванадесет години, бившия канцлер Герхард Шрьодер, далновидно и отговорно заяви, че поради липсата на доказателства, Германия няма да се присъедини към атаката срещу Ирак. Според нашите виждания, вие трябва да приемате с подозрение сегашните обвинения, идващи от Държавния департамент на САЩ и от НАТО, че Русия е предприела инвазия срещу Украйна", пишат осем високопоставени бивши служители в американското разузнаване.

Авторите на писмото са:

Уилям Бини - бивш техн.директор в отдел „Световна геополитика и военни анализи в АНС (пенсиониран)
Дейвид Макмичъл - Национален съвет по разузнаване (пенсиониран)
Рей Макговърн - бивш офицер-разузнавач от американската армия, анализатор в ЦРУ (пенсиониран)
Елизабет Мъри - офицер от националното разузнаване на САЩ в отдел „Близък изток" (пенсионирана)
Тод Пиърс - адвокат в американската армия (пенсиониран)
Колин Роули - Специален агент от ФБР (пенсиониран)
Ан Райт - Полковник в американската армия (подал оставка)
Лари Джонсън - служител в Държавния департамент, служител в ЦРУ (пенсиониран)

Цялото писмо (на английски език) може да прочетете в сайта на изданието за независима журналистика „Consortium News", чийто главен редактор и основател (1995г.) е известния журналист Робърт Пери.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Един идиот, "изказал се" преди "1 час" на метеното, показва що за боклуци са сините десни цървули, които от 25 г. само рушат всяко направено преди това и каквото са направили се вижда, че е пълен боклук, каквито са и те. Например, "държавата е лош стопанин" - ревяха тези идиоти, а сега каквото и да стане, "ривът", ама къде е държавата!? На майка им в ..., там където я завряха идиотът И Костов, свинята С Йорданов и цялата паплач, която ги подкрепяше, поради малоумието си!! Казах! Амин!

03.09.2014 15:03:58

Анонимен

Ами пич, всеки вярва на каквото си избере. И има права на мнение. Това, обаче не прави мнението на идиоти като теб меродавно. Освен, че си тъп си и неграмотен. Като начало, къртицата в ЦРУ не се казва ЕЙМИ. ( то не, че за теб има значение)

03.09.2014 14:50:34

Анонимен

Тези, смърдящи на земя пенсионирани мърши, отдавна изпратени зад борда, а и нищо чудно да са купени като онзи - ЕЙМИ, дето заради пари продаде най-ценната агентура на САЩ. Не са убедителни тези автори на пасквили, у нас също е пълно с такива... "Империята на злото" е една окупаторска държава, която и на нас е донесла само беди и сълзи !

03.09.2014 13:13:37

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.