• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Петков: Разсекретяването архивите на Военното разузнаване ще има необратими последствия

Петков: Разсекретяването архивите на Военното разузнаване ще има необратими последствия

/КРОСС/ Разсекретяването на архивите на Военно разузнаване е изключително груба грешка. Това каза пред журналисти в Плевен зам.-председателят на АБВ Румен Петков.
"Това е грешка, която в определена степен ще има необратими последствия. Такива намерения имаше през 2012-та и 2013-та година и тогава ходихме в президентската институция заедно с редица колеги и дадохме пример, защо това не трябва да стане.
Тогава беше оповестено, неясно по какви канали името на български резидент - служител на нашето военно разузнаване в чужда държава и няколко дни по-късно човекът беше ликвидиран по един ужасно брутален начин", каза Петков.
Той изрази сериозно съмнение относно готовността на Комисията по досиетата да гарантира неупоменаването на чужди граждани, които са работили за нашата военно-разузнавателна служба.
"Ние вече направихме много груба грешка, от една добра идея - да се разсекретят материалите, свързани с политическата полиция отидохме към цялостно разсекретяване, включително и на материалите на Външното разузнаване и сега правим същата грешка - вече фатална с военното ни разузнаване и аз не виждам, кой нормален български гражданин, още по-малко чужденец, ще се ангажира утре да работи за Република България, след като в някой момент, някой министър може да разреши разсекретяването. Разчитам, че г-н Йордан Бакалов ще прояви достойнство и ще се опита да запази гръбнака на службата", каза още той.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.