• 29 Апр 2024 |
  •  USD / BGN 1.8255
  •  GBP / BGN 2.2837
  •  CHF / BGN 2.0000
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Обама се изложи в Брюксел

Обама се изложи в Брюксел

/КРОСС/ В Брюксел президентът на САЩ Барак Обама се озова в много неловка ситуация, демонстрирайки липса на знания относно политически реалии, които трябва да знае всеки политик от подобен ранг. Оказа се, че 44-тият президент на САЩ е убеден, че Косово се е отделило от Сърбия в резултат на всенародно гласуване чрез референдум.
Барак Обама: «Косово се отдели от Сърбия, след като беше проведен референдум в рамките на международното право при тясно взаимодействие с Организацията на Обединените Нации и с участие на съседни страни», заяви на всеослушание американския президент в Брюксел.
Става още по неясно, защо тогава САЩ упорито не желаят да приемат присъединяването на Крим към Русия, та в Крим, за разлика от Косово, наистина се проведе референдум и почти 97 % от участниците в гласуването са изразили свободната си воля за присъединяване на полуострова към Руската Федерация.
Министерството на външните работи на Русия отреагира на тези изявления, като публикува съобщение на страницата на официалния си сайт: «В Москва обърнаха внимание на това, че президентът Обама, оправдавайки провъзгласената резолюция на СС на ООН 1244 за «независимост» на Косово и Метохия (Сърбия), и спомена за някакъв референдум във връзка с този въпрос, който референдум, уж бил се провел в съгласуване с Международната общност и съседните страни. Това твърдение на президента на САЩ предизвиква голяма изненада, тъй като никакъв референдум, а още повече съгласуван с Международната общност, по въпроса за независимост на Косово никога не е имало. Решението за отделяне на Сърбия бе прието от така наречения «парламент» в Прищина през 2008 година. Но сме съгласни с американския президент, че такива съдбоносни решения трябва да се взимат не на частна основа, а чрез референдум, както беше в Крим».

&feature=share

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Не се е изложил, защото и слушателите му толкова знаят.

01.04.2014 23:31:43

Анонимен

Ето на кого подражавала ирландската пастирка. Смех... ☻

01.04.2014 17:16:08

Анонимен

Сиреч, маймуекът въобще не знае за какво иде реч ,но не спира да се пъне. Поне е упорит .

01.04.2014 14:51:26

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.