• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Протест срещу провалената конституционна реформа организират граждани във ФБ

Протест срещу провалената конституционна реформа организират граждани във ФБ

/КРОСС/ Протести срещу провалената конституционна реформа са насрочени пред сградата на Народното събрание тази вечер. Малко след като парламентът гласува предложението на АБВ за разпределението на квотите в двете колегии на Висшия съдебен съвет и последвалата оставка на правосъдния министър Христо Иванов, в социалната мрежа Фейсбук се организират две събития. За начален час е посочен 18.30. 

„Няма да е за първи път да се съберем шепа хора на протест. Може да се съберем, да си кажем здрасти и да се разотидем. Поне ще покажем, че не сме от милионите, които ги няма. Ще сме пред парламента, кой когато успее след работа, за да засвидетелстваме уважението си към хората, които се бориха до последно. Всъщност никога не е за последно, защото утре ще се събудим пак и някак си ще трябва да продължим. Това трябваше да се случи в предишните дни, но нямаше кой да го направи. На принципа „по-добре късно, отколкото никога" действаме сега ", пише в посланието на организаторите на събитието „Подкрепа за провалената конституционна реформа". За половин час от създаването на събитието участие са заявили близо 200 души.

Вторият протест, също от 18.30 ч. пред сградата на парламента, е обявен под мотото „Да запалим свещ за съдебната реформа. Честита Прокурорска република!".

„За" предложението на АБВ (и ДПС) как съдът да остане политически зависим, а прокуратурата да бъде по-безконтролна и подчинена на главния рекетьор гласуваха 204 народни представители, които се отметнаха от първоначалните си подписи. Цялото ГЕРБ, АБВ, ПФ и Атака гласуваха „за", 10 от РБ се въздържаха (предателство е слаба дума за това)", пишат организаторите.

Те определят подадената от министъра на правосъдието оставка като „най-достойният политически акт за последните години".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Никой не е зад вас, действайте....

09.12.2015 18:03:54

Анонимен

НЕ на Прокурорската република ! България е Парламентарна република !

09.12.2015 17:45:33

Анонимен

А разрешение от общинската фъндъчка ?

09.12.2015 17:35:51

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.