• 19 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Кънев: В рамките на мандата съдебната реформа трябва да бъде завършена

Кънев: В рамките на мандата съдебната реформа трябва да бъде завършена

София /КРОСС/ Проведох работна среща с президента на ЕНП Жозеф Дол на тема съдебна реформа, борба с корупцията, няколко думи за местните избори. Това обяви съпредсетелят на ПГ на Реформаторския блок и лидер на ДСБ Радан Кънев в профила си в социалната мрежа Facebook.
По време на срещата той е получил "много силно разбиране и обещание за публична политическа подкрепа за конкретни радикални решения в съдебната реформа". Президентът на ЕНП споделил виждането, че "няма причина да откриваме топлата вода и да губим 8 години като румънците".
Кънев допълва, че просто трябва да следваме пътя на Румъния. В това число влиза: Разделяне на ‪‎ВСС‬, независим прокурор за борба с корупцията, ограничаване на правомощията на главния прокурор, овластяване на ново поколение съдии и прокурори, засилване на ролята и отговорността на министъра на правосъдието.
Ние нямаме осем години, категоричен е лидерът на ДСБ.
"В рамките на мандата реформата трябва да бъде завършена и да започне да дава плодове в сферата на инвестициите, икономиката и работните места. Иначе мандатът ще бъде неуспешен", написа още лидерът на ДСБ.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Браво Радане, млади хора са необходими, без семейни връзки и кланове в съдебната система! То са цели семейства - бащи, дъщери, снахи, зетьове, сватове, синове и какво ли още не! Пълна чистка - за постигане на независими и честни решения , правораздаване, почтеност, истина!

02.03.2015 23:22:26

Анонимен

За какъв мандат говори този? Толкова е зажаднял за власт,че бълнува за пълен мандат. СОРИ -РАДИ!

02.03.2015 17:10:46

Анонимен

КАК ? Това може да стане с Революция или най-малкото с "ПОЛИТИЧЕСКИ БОРД" Не бива да шикалкавим или се заблуждаваме ! Времето лети, в Парламента се въртят едни и същи гащници, а светлина в тунела - никаква, дори и на насрещен влак ?! По-решително и твърдо...!

02.03.2015 16:23:09

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.