• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 28°C

Росен Плевнелиев: Отказът от реформи – най-сигурният път към нестабилност

Росен Плевнелиев: Отказът от реформи – най-сигурният път към нестабилност

/КРОСС/ Вярвам, че през 2015 г. ще има не една, а повече реформи. Реформите означават стабилност. Най-сигурният път към нестабилност в България е да се откажем от реформите, заяви президентът Росен Плевнелиев пред журналисти. Държавният глава определи като най-важна за страната ни реформата в системата на правораздаването. „Благодарен съм, че и съдии, и прокурори осъзнават, че е необходима промяна. Добре е, че главният прокурор, Висшият съдебен съвет, министърът на правосъдието и много политически лидери провеждат дебати по този толкова важен въпрос", заяви президентът Плевнелиев.

Държавният глава призова Министерския съвет да подкрепи подготвената от служебното правителство Стратегия за реформа в сектор „Правосъдие" „Ще се радвам, ако тази стратегия за реформа бъде приета и в Народното събрание през следващите седмици. Така Народното събрание ще даде ясна заявка, че е разбрало, че България има нужда от неотложни и смислени реформи", подчерта още президентът.

Ако остане нереформиран енергийният сектор може да „взриви националната икономика", посочи още държавният глава и призова за действия и в сферата на образованието, въвеждането на електронно правителство и административната реформа.

По отношение на замразяването на пенсионната реформа президентът заяви, че това не е добра новина и се надява до март 2015 г. да се предприемат решителни действия за постигането на широко политическо и обществено съгласие за истинска реформа в този сектор. Росен Плевнелиев отново призова за постигането на консенсус между политическите лидери и национално представителните работодателски и синдикални организации.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Дааааааааааааа, "югозападни вести" пак замириса............

16.12.2014 13:32:34

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.