• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

Димитър Делчев: С инат реформи не се правят

Димитър Делчев: С инат реформи не се правят

/КРОСС/Реформаторският блок е единен. Имахме заседание на Изпълнителния съвет и въпреки, че колегите от ДСБ не бяха, работата на РБ продължава с пълна сила в новия политически сезон, тъй като има важни реформи, които имаме амбиция да се случат.

Това заяви пред БНТ Димитър Делчев, секретар на Парламентарната група на Реформаторския блок и член на правната комисия в парламента.

Хората виждат противоречията, които станаха прекалено много и в поведението на г-н Кънев в последно време. На заседание на Парламентарната група той заяви, че подкрепя декларацията с приоритетите, които присъстват в декларацията. В същото време заявява, че няма да подпише декларацията, която по-голямата част от групата подписа, каза Делчев. С инат реформи не се правят. Ние искаме да изпълним името на РБ със съдържание, да поемем отговорност и в следващите 6 месеца да свършим здрава работа, заяви той.

Изготвяме текста на анекса много внимателно, защото всичко е важно. Всяко нещо, което ще влезе там, е червена линия и липсата на напредък ще означава, че няма достатъчно воля в това мнозинство да се справи с тежки проблеми. Ние ще се борим във всяко от тези направления, категоричен бе Делчев,не възнамеряваме да дезертираме от отговорност.

Борбата с корупцията не търпи отлагане, но не по-малко важно е въвеждането на електронен здравен паспорт. Не отстъпваме от радикалната съдебна реформа, където има редица стъпки, които трябва да се направят в следващите 3 месеца като разделянето на ВСС, явното гласуване, каза той.

Съдебната реформата и борбата с корупцията, енергетика, качествено образование и здравеопазване, публичността на договорите в енергетиката останаха за 2016 година и ще са част от нашата декларация и анекса към коалиционното споразумение. След 6 месеца ще преценим до каква степен тези реформи се изпълняват, заяви депутатът.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.