• 09 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8224
  •  GBP / BGN 2.2744
  •  CHF / BGN 2.0039
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Йордан Цонев: Опитът на Горанов да запълни липсващите реформи е неуспеше

Йордан Цонев: Опитът на Горанов да запълни липсващите реформи е неуспеше

/КРОСС/Опитът на финансовия министър Владислав Горанов да запълни липсващите реформи е неуспешен. Това е оценката на депутата от ДПС Йордан Цонев. Според него ресорните министри трябва да поемат своята отговорност за реформите в отделните сектори.

„Опитът на финансовия министър Владислав Горанов да запълни липсващите реформи, като започва да ги дизайнва той, е неуспешен и неправилен и не бива да го прави. Отговорността трябва да си понесат ресорните министри, да влязат в час и да започнат да правят реформи", посочи Цонев в предаването „Тази сутрин" по bTV.

Той даде за пример, че Горанов се опитва да прави реформи в пенсионната система и в сектор „Сигурност", вместо това да правят съответните министри.

По отношение на финансовата консолидация и на управлението на финансите Горанов следва традициите на последните четирима-петима финансови министри, без да прави нищо и без да прави нищо по-лошо. Просто върви в руслото, в което вървят последните 4-5 правителства, отчете още депутатът от ДПС.

Ако не се случат реформите и не се намерят достатъчно адекватни мерки за икономически растеж, няма да можем да запазим равнището на ниските данъци в следващите 2-3 години, предупреди той.
По думите му Бюджет 2016 няма да реши основната цел, която си е поставил - да запази финансовата стабилност чрез финансова консолидация, тоест бюджетно затягане на коланите. Това няма да се случи, защото не се случи и през тази година.

„Реформите, които бяха обещани, не се случиха - нито в здравеопазването, нито в образованието, нито в сектор „Сигурност", и по тази причина не можаха да се свият разходите и да се извърши финансовата консолидация", аргументира позицията си депутатът от ДПС.

Реформаторите управляват шест сектора, в които не се случи никаква реформа, заяви още Цонев.

РБ се опитва да се занимава с измислени проблеми, да създава виртуални реалности чрез социологически приятелски агенции, като това, че е намаляло влиянието на ДПС, обвини той.

Той обяви, че смята да гласува с „въздържал се" за промените в закона за офшорките. „Мисля, че те облекчават режима, а аз съм за затягане", изтъкна той.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.