• 20 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Кредиторите поставят нови условия на Гърция

Кредиторите поставят нови условия на Гърция

/КРОСС/Еврозоната е съставила списък с 48 реформи, които Гърция трябва да осъществи в следващите няколко седмици, за да получи транш от 2 млрд. евро, предаде електронното издание GRReporter, като цитира информация, предоставена на Атинската новинарска агенция от европейски чиновник. Конкретните мерки са договорени между гръцките власти и кредиторите, и ще бъдат официално представени в понеделник на заседанието на Еврогрупата, което ще се състои в Люксембург. В разговорите Гърция е била представлявана от заместник-министъра на финансите Георгиос Хулиаракис.
В първата група мерки, които Атина трябвабързо да изпълни, са погасяването на висящи задължения от август, както и реформи, които според сключеното споразумение с кредиторите от ЕС, ЕЦБ и МВФ трябваше да бъдат реализирани през септември. Във втората група са мерките, предвидени за октомври - данъчната и пенсионната реформа, продажбата на Независимия оператор за пренос на електроенергия, ускоряване на приватизацията, и др. Еврочиновникът подчертава, че повечето реформи в новия списък са взаимосвързани.
Днес новият гръцки парламент положи клетва. Председателят на Народното събрани, както и заместниците му, ще бъдат избрани утре.
"Гърция трябва да изпълни условията по международна спасителна програма, за да постигне главната си цел да си върне достъпа до пазарно финансиране и да бъде сложен край на външно наблюдение", заяви премиерът Алексис Ципрас пред депутати от неговата партия СИРИЗА, цитиран от БНР. Той изрази надежда възможно най-скоро да завърши първия преглед на изпълнението на договорената през август спасителна програма от 86 ммлрд. евро, за да може Атина да започне преговори за облекчаване на дълга.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.