• 18 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8036
  •  GBP / BGN 2.2826
  •  CHF / BGN 1.9846
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 24°C

Приеха Наредба за извършването и снемането на полицейска регистрация

Приеха Наредба за извършването и снемането на полицейска регистрация

/КРОСС/ Правителството прие Наредба за реда за извършване и снемане на полицейска регистрация. Изискването е на влезлия в сила в средата на годината Закон за МВР, с който е създадено ново правно основание и е определен друг компетентен орган за издаване на подзаконовия акт - Министерският съвет.

Полицейската регистрация е дейността по обработване на лични данни на лицата, привлечени като обвиняеми за извършено умишлено престъпление от общ характер. С новата наредба се запазва досега действащият ред за извършване и снемане на полицейска регистрация, като се прецизира регламентацията.

Предвижда се при привличане на лице като обвиняем за извършено умишлено престъпление от общ характер органът на досъдебното производство писмено да уведомява съответния ръководител на структурно звено на МВР за наличието на основание за извършване на полицейската регистрация, като се предоставят и необходимите данни. С оглед точното изпълнение на това задължение са посочени и случаите, при които наказателните производства се водят от органи на досъдебното производство извън МВР.

Подобрена е регламентацията за запознаване на лицата със задължението им да не възпрепятстват полицейските органи при извършване на регистрацията и с действията на полицейските органи при направен отказ. Утвърждава се образец на декларация относно съгласието на лицето за извършване на дактилоскопиране, фотографиране и изземване на образци за ДНК профил.

Наредбата ще влезе в сила от 17 ноември 2014 г., за когато е предвидена отмяната на издадената от министъра на вътрешните работи Наредба за реда за извършване на полицейска регистрация.

Проектът на документ беше публикуван за публично обсъждане в интернет страницата на МВР.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.