• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8258
  •  GBP / BGN 2.3126
  •  CHF / BGN 2.0456
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 30°C

Изслушват кандидатите за председател и членове на КЕВР

Изслушват кандидатите за председател и членове на КЕВР

София /КРОСС/ Финансовото стабилизиране на НЕК е първата задача, която си поставя единственият кандидат за председател на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) - Иван Иванов, бивш депутат от ДСБ, а сега издигнат за поста от Реформаторския блок. Енергийната комисия на парламента изслуша днес кандидатите за членове и председател на енергийния и воден регулатор в страната.
20 са кандидатите да попълнят състава на Комисията за енергийно и водно регулиране, издигнати от различните парламентарни групи. Новият състав на регулатора най-вероятно ще бъде подложен на гласуване на 2 април в пленарна зала, защото по закон последната възможност за това изтича в понеделник 6 април.
В началото на изслушванията депутатите се обединиха около необходимостта от спешни действия за ликвидиране на дефицитите в енергетиката, за което основна роля ще имат новите членове на Комисията за енергийно и водно регулиране.
"Енергетиката е обект на постоянно недоверие от потребителите и на обвинения за злоупотреби, и корупция в управлението. Необходими са спешни решения, които да оздравят сектора и да либерализират пазара на енергия", заяви Мартин Димитров, зам.-председател на енергийната комисия.
Ето още изисквания към регулатора, насочени към това да се овладее ръстът в сметките за енергия на абонатите. "Да успее да защити интересите на всички, които са свързани в сектор "Топлоенергетика", като се започне от генерирането и се стигне до потреблението," апелира депутатът от БСП Таско Ерменков.
Политическата и корпоративната независимост е един от важните приоритети в работата на Комисията за енергийно и водно регулиране, подчерта единственият кандидат за неин председател. "Авторитетът на регулатора ще бъде повишен чрез приемане на индивидуална отговорност на всеки член на комисията, изразена в неговия вот и мотивите , които ще бъдат достъпни за гражданите, за да могат те да преценят дали е защитен обществения интерес."
Заседанията на регулатора ще бъде открити, освен когато се обсъждат случаи, при които се оповестява защитена по закон информация. Протоколите от гласуванията ще са достъпни за всички граждани, предаде ТВ7.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.