• 06 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8282
  •  GBP / BGN 2.2865
  •  CHF / BGN 2.0041
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Ремонтите на мостове по „Тракия” и „Хемус” – до края на юни

Ремонтите на мостове по „Тракия” и „Хемус” – до края на юни

/КРОСС/ В понеделник е последният почивен ден за Великден и въпреки, че много хора са слели дните си с празниците в началото на май, от АПИ са готови със специални мерки за облекчаване на трафика. Камионите отново ще бъдат спрени от 14 до 20 часа вечерта.
На много места движението се затруднява от ремонтите. На магистрала „Тракия" те са на виадуктите на 13-ти, 15-ти и 20-ти километър. На магистрала „Хемус" също се извършва реконструкция на няколко съоръжения, информира NOVA.
Причината - ремонтите, които заради своята спешност нямало как да бъдат отлагани. „Извършват се ремонти, които са абсолютно необходими, част от тях са тежки ремонти - по долно, по горно строене, подмяна на настилка, ремонти, които не се извършвани дълги години", обясни инж. Иван Василев от АПИ.

От 10 ч. тази сутрин до 10 ч. във вторник на „Тракия" и „Хемус", ще има по две ленти за всички прибиращи се към София, дори в отсечките с ремонти.

От пътната агенция обясняват, че работата по основните пътища ще продължи поне още два месеца,

но през летния сезон пътуването по магистралите ще бъде по-лесно. „Правим всичко възможно, там където технологията позволява и да не се наруши качеството, преди активния летен сезон да освободим тези съоръжения", обясни инж. Василев.

Междувременно, шофьорите трябва да внимават и с контрола за винетките. Само за един ден, един екип спира между 150 и 200 автомобила. От въвеждането на електронните винетки, проверяващите са наложили глоби и такси на неизрядните шофьори на стойност 570 000 лв.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.