• 17 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 30°C

Рокерите отново блокираха тировете на Е-85

Рокерите отново блокираха тировете на Е-85

Русе /КРОСС/ Разразилият се снеговалеж не спря русенските рокери, които отново блокираха тежкотоварните автомобили на главен път Е-85 в района на хижа "Приста". Това е поредната тяхна проява, с която искат да се спре движението на товарни автомобили по пътищата в почивните дни.
Протестът се организира от русенския мото клуб Thunders, а инициативата им стана по-сериозна след като през юли техен член загина при инцидент с ТИР на пътя Русе - Бяла. Техните искания са:
1. Целогодишна забрана за движение на тежкотоварни камиони през почивните дни
2. Прилагане на Забрана за напускане на пределите на Република България
Чл. 68. (1) (Изм. - ДВ, бр. 109 от 2008 г., доп. - ДВ, бр. 60 от 2012 г., в сила от 08.09.2012 г.) В досъдебното производство, когато обвиняемият е привлечен за тежко умишлено престъпление или за друго престъпление, с което е причинена смърт, прокурорът може да забрани на обвиняемия да напуска пределите на Република България, освен с негово разрешение. За наложената забрана незабавно се уведомяват граничните контролно-пропускателни пунктове.
3. Средствата набрани от транзитни такси и разрешителни да се използват само за подобряване на инфраструктурата и безопасността на пътя.
Рокерите споделиха, че очакват от новите парламент и правителство да обърнат внимание на проблема, и да излязат със законодателни промени в тази насока. Планира се през пролетта да има нова мобилизация на мото клубовете в цялата страна, а ако на исканията им не бъде обърнато внимание, те са готови на национален протест пред Парламента, съобщи "Преса".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.