• 14 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8118
  •  GBP / BGN 2.2736
  •  CHF / BGN 1.9990
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 9°C

Някой лъже ли, или е най-обикновен компромат?

Някой лъже ли, или е най-обикновен компромат?

/КРОСС/ В последните няколко дни набира сила абсолютно измислен скандал - Корнелия Нинова-Леонид Решетников. А дали е скандал или активно мероприятие, замислено от някого и проведено в действие основно от един журналист с подходящите „демократични, свободни и независими медии" в България, ще видим впоследствие.
От къде тръгва всичко - от простичкия и банален въпрос: Съгласувана ли е предварително кандидатурата на ген. Радев от ръководството на БСП (разбирай К.Нинова) за президент с Москва?

Това е въпросът на въпросите, с които в едно предаване по ТВ+ от месец се опитват да втълпят на „неукия и прост" български народ, че всичко важно в БСП се съгласува с Москва и по един или друг начин се ръководи от Москва и едва ли не лично от Путин. Не можем със сигурност да твърдим в чия глава се е родила идеята за интервю с Леонид Решетников, но попадението е почти гениално за поставените цели.

Скучно интервю, с обикновени въпроси, провокирани постоянно от водещия: кога ще се разпадне ЕС и НАТО според Москва, кои са страните, в които има недоволство или поне различна позиция от тази на Брюксел, провалена ли е либералната идея, какво е традиционалистическа позиция и т.н., за да се стигне до основния въпрос, дали К. Нинова се е виждала и съгласувала кандидатурата на ген. Радев с Леонид Решетников.

За какво става дума?
Водещият предварително знае, че Корнелия Нинова не се е виждала в Русия с Решетников. Знае също къде и кога са се виждали. Той разполага и с информация какво са си говорели, но му трябва ЛЕГАЛИЗАЦИЯ И ПОТВЪРЖДЕНИЕ от някой, думите на когото никой няма да оспори. А и за да запази основния си информатор, който или не може да използва, или няма да му повярват, или да го съхрани за по-късно (в случая основният не може да го ползва, а мнимия го разкрива по-късно). Л. Решетников е възможно най-големият авторитет, който може да му свърши работа (като четеш интервюто се чудиш за какво е дадено, та там Решетников не казва почти нищо, защо е това интервю).

ДА, АМА НЕ (7 мил. мишлета...)
Сценарият е стартиран. Съпоставяте информацията, какво казва К. Нинова в студиото на Панорама, и всичко си идва на местата. Следва поредица от предавания, на които вече е дадена свобода на фантазията за русофилията и пагубните последици за България от нея, че „простият български народ" не заслужава демокрацията от последните 25 години и не е дорасъл за демократичните ценности, който са му почти подарени, и тънката нишка, която се промъква навсякъде е, че затова е виновна само една партия.
Следва подаване на топката на А. Хикемян в сутрешния блок на бТВ, в интервю с Корнелия Нинова, подготвеният добре Антон пуска видео със сборни изказвания на Л. Решетников, където единственото изречение свързано с К. Нинова е, че той я е попитал кого ще издигнат за президент и тя е отговорила, че това ще е ген. Радев. Следват поредица от подобни въпроси с един и същ подтекст, на които Нинова поне три-четири пъти отговаря , че не е съгласуван с никого ген. Радев. Как може да го съгласува, след като с него се вижда през втората половина на август 2016 г., а ген. Радев е одобрен на 02.08.2016 г. с още шестима кандидати? На 08.08.2016 г. се уговарят с АБВ да предложат ген. Радев, на 17.08.2016 г. на закрито заседание е издигната кандидатурата на ген.Радев и т.н. „Какво да се съгласува, след като всички знаят кой е кандидатът?" - пита Нинова.

Следват поредица от подвеждащи въпроси на Хекимян, на един от който К. Нинова отговаря че, Решетников лъже, имайки предвид твърдението на Хикемян за „обсъждане" на кандидатурата на ген. Радев. Тя е права, като отговаря на въпроса на Хикемян, но в действителност на кого му пука? Сакралната дума „ЛЪЖЕ" е взета, изкарана е извън контекста и въртяна по определени медии докато постигне целта си. И така няма смисъл да цитираме Гьобелс, всичко се развива по сценарий.

На същия ден е включен и сайтът Faktor.bg, където е публикувано интервюто с Решетников, на следващия ден излиза нов коментар-анализ със заглавие: „Ако Решетников лъже, то Нинова признава, че Русия води хибридна война". Тук вече нашият герой в прав текст казва каква е целта. А явно тя е същата, както преди 25 години, цитат: „... след кризата около бившия президент Петър Младенов, който дълго време отричаше да е произнасял каквато и да е фраза, свързана с танкове, камо ли изречението „най-добре е да дойдат танковете", след професионален и неутрален анализ на записа, направен от Евгений Михайлов, се оказа, че фразата наистина е произнесена и Петър Младенов беше принуден да подаде оставка."

Щафетата е поета и от сайта „Медиапул", който препечатва основно factor.bg, но внася и своя дан в общия хор. Следват серия от въпроси от трибуната на парламента, от депутатката от ГЕРБ Цв. Караянчева, за зависимостта на ген. Радев от Москва и се стигна до там, че ДОСТ искат разследваща парламентарна комисия. Последва писмо на Л. Решетников до сайта Афера.бг (засега неизвестно защо до него), отново разговор с Решетников по телефона в ТВ+ за това къде е проведена срещата с К. Нинова, кой е участвал и какво са си говорили. Последваха коментари в почти всички медии, искане и от Методи Андреев за парламентарна комисия и т.н

Сега да се върнем на въпроса в началото:
Може ли една двадесет минутна среща на председателя на БСП и директора на РИСИ (публична фигура), която по-всяка вероятност е опознавателна (като всяка първа среща), да предизвика такъв огромен „интерес" и всички тези явно достатъчно мотивирани хора да раздухат такъв скандал, които отново да нагнети отношенията между България и Русия, и не се знае за сега с какви последици?
Защо се вменява вина на председателя на втората по-големина партия в България при среща с публични личности, къде, кога и за какво ще си говори на тази срещи? Защо не се интересуват от частните посещения на други наши лидери за повече от седмица в други страни, с кого се виждат, с кого се срещат и за какво си говорят?
Може ли представител на Русия, пък бил той и директорът на РИСИ, цяла седмица да не слиза от определени медии, всяка вечер дава интервю след интервю? Прави впечатление, че в интервютата няма идеи, няма идеология, няма политика, няма дори една новина. Но има обилни факти, за една двадесет минутна среща, поднасяни на час по лъжичка, за да се задържи вниманието на обществото, максимално дълго върху темата. И още нещо - на кого се дават две интервюта? На един от най-отявлените русофоби в България. Не си ли дава сметка човек като Л. Решетников, че думите му ще бъдат използвани срещу нормалното развитие на Българо-руските отношения?

Отговорът е:
Да, може. Добре замислена активна разработка, с добри и талантливи изпълнители, натрупали достатъчно опит през годините и добре мотивирани финансово, могат да я доведат до край.

А сега за целите.
Разбира се, ген. Р. Радев е една от тях - да му бъде втълпено да се отдалечи от Русия и БСП и да бъде максимално компрометиран пред Европа и Брюксел, а защо не и сплашен, да внимава занапред какво говори и на кой Господ се кланя. Иначе, варианта на Петър Младенов.
Втората е, разбира се, самата БСП и персонално нейният лидер Корнелия Нинова. Явно новата енергична и откровена фигура на председателя на БСП, към този момент успешен лидер, дразни и пречи на определени ретроградни сили в обществото. Съпоставяйки новата вълна от Америка, грешките на европейската администрация и съпротивата на западните общества да живеят по правилата на Брюксел, от една страна, и носителите на промяната в политическите процеси в България към настоящия момент в лицето на БСП и обединените патриоти от друга, явно не се харесва на хората седящи зад това активно мероприятие.
Третата, разбира се, са предстоящите парламентарни избори, четвърто - предстоящото, може би, нормализиране на отношенията с Русия и редица други. Скоро ще разберем.
Прави впечатление, че не успяха да вкарат новия президент Р. Радев в това активно мероприятие. Между впрочем последните седмици се опитаха няколко пъти, но той се държи адекватно, като Президент.
А за всички останали, които постоянно се питат какво е хибридна война и има ли тя почва у нас, ето част от нея, пълен стопроцентов компромат, реализиран добре, с международно участие, добри артисти (журналисти) и за съжаление все още продължава.
Накрая, за всички, които мислят като създателите и реализаторите на този компромат, е добре да напомним какво се случи между първия и втория тур на президентските избори и че всеки политик, които не разбира реалностите на новото време, се озовава в бъдеще там, където заслужава.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

А кои са реформаторите, тези в правителството при Бойко?

08.12.2016 15:28:49

ruth

А бе, много деформаторска паплач се е навъдила в Cross!

08.12.2016 15:08:58

Дора Костадинова

Ако има „активно мероприятие”, то тази анонимна дописка е част от него. Защото с измъченото увъртане около фактите само утвърждава съмненията, които иска да опровергае. И вместо да защити Корнелия, я набутва още повече в интригата. Истината е доста по-прозаична. В началото бе позната илиянвасилевщина - примитивна русофобия, която си търси поводи. Ако не си ги намери, си ги измисля. В случая нещо намери и повече измисли в интервюто на ген. Решетников за телевизия Царьград, в което се споменава прословутата среща на кафе с председателката на БСП. Среща, в която дори отявлените русофоби разбират, че няма нищо осъдително. „Мероприятието” се развихри, след като Корнелия излъга за срещата. Може да е била притеснена, изнервена, неподготвена да се обяснява за глупости и инсинуации, под напрежение... и въобще във всяко друго човешко състояние, в което се допускат грешки. Но тя сгреши. И вместо да спре и да помисли, продължи да греши. Вече с помощта на пишман доброжелатели и защитници, които й пробутаха съмнителни дописки от руската преса срещу Леонид Решетников, а тя ги хвърли в парламента. Какъвто и да е ген. Решетников, като приятел на България той не заслужаваше това. Съвсем по български всякакви гнусотници се опитаха да извлекат ползи от Нищото, което трябваше да стане Нещо, за да осмисли техния политически, журналистически или какъвто там се сетите интерес. Корнелия Нинова е мъжко момиче. Демонстрира воля и характер. Казват, че има визия и план за промени. Дано разпознае и истинските си доброжелатели. И преди всичко да овладее реакциите си. Защото примитивните русофоби, ксенофоби, мизантпропи, интриганти и обикновени интересчии няма да свършат. Не бива да оставя впечатление, че е лесно да я вкарат в „мероприятия”, които отклоняват вниманието от визията и плана за промени. Ако наистина ги има.

08.12.2016 13:15:21

mi6osp

Е да,,но една лъжа,,повторена 1000 пъги, става истина/Гьобелс/

08.12.2016 12:45:12

Анонимен

Измамите рано или късно лъсват, като при референдума

07.12.2016 18:09:28

Анонимен

Ако Решетников лъже, то Нинова признава, че Русия води хибридна война

07.12.2016 17:38:27

Анонимен

ХРОНОЛОГИЯ НА ЛЪЖИТЕ ХРОНОЛОГИЯ НА ЛЪЖИТЕ НА КОРНЕЛИЯ НИНОВА - БУРАТИНОВА 25.11.2016г. Лидерката на БСП Корнелия Нинова заяви категорично в предаването "Панорама" по БНТ, че не се е срещала с ген. Леонид Решетников през август и не е преговаряла с него за кандидатурата на Румен Радев за президент. 01.12.2016г. Интервю по BTV...„Аз се видях с него на 25-и август, а на 2-и август вече бяхме гласували Румен Радев да е наш кандидат. Как може да питам Решетников дали е подходящ, при положение, че е избран вече? Поне като правят компромати, да скалъпват датите. С него си говорихме за общата политическа обстановка. 10.08.2016г. Без изненада БСП и АБВ се обединиха около президентската номинация на командира на Военновъздушните сили ген. Румен Радев, чието освобождаване от поста междувременно бе гласувано от правителството, а в последствие и потвърдено с издаването на президентски указ. 17.08.2016г. Генерал Румен Радев официално е номиниран за кандидат на БСП на президентските избори. Той, Румен Гечев и Таско Ерменков останаха тримата кандидати, които се бориха за номинацията днес. 23.08.2016г. БСП и АБВ няма да се явят с обща кандидатура на изборите наесен. Това обяви лидерът на столетницата Корнелия Нинова след днешното Изпълнително бюро на партията.

07.12.2016 17:37:19

Анонимен

В последните няколко дни набира сила абсолютно измислен скандал - Корнелия Нинова-Леонид Решетников. ТОВА ГО ПИШАТ КРОСС, КОИТО СА СПЕЦ ПО КОМПРОМАТИ И ИЗБИРАТЕЛНО ПОМЕСТЕНИ СТАТИИ И ИЗВАДЕВНИ ОТ КОНТЕКСТА ДИМИ. ТА ТОВА ГО ПРАВЯТ КРОСС ПОСТОЯННО.

07.12.2016 17:35:37

Мао

Защо се пънете другари , след дъжд качулка . Първо не Коритаров човека който започва темата , генерала развива тезата си по руската проправителствена телевизия Царград , това се случва преди предаването на Коритаров , така че целия текст е преливане от пусто в празно . Колко бе просто Курни да си признае , то и децата знаят че БСП е на къса каишка на Кремъл , защо и бе цялата простотия . Мога да предположа защо , щото на родната провинциална лелка и се привидяха звезди и се взе много на сериозно .

07.12.2016 17:19:51

Анонимен

Това комунистите са уникални мекерета и йезуити. Върти, сучи, през девет баира вода носи и лъже, лъже та се пушек вдига. Че въздушната шапка си е Руско мекере го знаят и циганетата в Столипиново, Че двете каки (другарки) го бият през пръстите и му кават какво, кога и къде да говори стана ясно вече и затова тоя нещастник млъкна като риба, ча току виж го привикат на пореден конгрес да се отчита. Тоя нещастник дето суче по горе просто да прочете какво каза вече няколко пъти Решетников, а не да лъже като партизанин на разпит.

07.12.2016 17:03:38

Анонимен

Как ви не домързя да четете толкова простотии ,а и да ги коментирате.....като мен.

07.12.2016 16:52:06

Анонимен

кой е автор на тази статия - има ли си име или поне фалшив псевдоним ???

07.12.2016 16:44:14

James Bond

Защо занимавате хората с неподписани разсъждения на очевидни другари от БСП. Напънала се планината и родила мишка. Отново любимия прийом на левите по света-като ги хванат по бели гащи, да отричат докрай и да омаловажават. Да, срещата с Решетников не е края на света, но начинът, по който реагират другарите е показателен, че са много жегнати.

07.12.2016 16:29:03

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.