• 16 Май 2024 |
  •  USD / BGN 1.8056
  •  GBP / BGN 2.2785
  •  CHF / BGN 1.9957
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Ревизоро за КТБ: Парите обичали тишината... Но и крадците я обичат

Ревизоро за КТБ: Парите обичали тишината... Но и крадците я обичат

/КРОСС/Няма правила за водене на преговори. В момента се пишат правилата. Затова аз настоявах на срещата с ГЕРБ да отидат двамата лидери. И днес така ще бъде.

Това каза в студиото на Нота телевизия Емил Димитров - Ревизоро от Патриотичния фронт. Той изрази надежда и днес разговорът между двете политически формации да е конструктивен, без извиване на ръце. В крайна сметка решението ще е на ГЕРБ, каза бившият данъчен номер едно и добави: Властта не ни е самоцел.

Днес се очаква двата преговорни екипа да изчистят останалите от първата среща 4 точки на ГЕРБ по финансовата част и да разговарят и по програмата на ПФ.

Димитров е категоричен, че независимо как ще се нарече, трябва да има разписани отговорности на политическите формации, които ще участват или ще подкрепят кабинета.

Това, което представиха ГЕРБ е повече пожелателно. Експерти трябва да седнат на масата и да се разберат какво може да се направи и какво не може, каза той.

Ревизоро бе категоричен, че Патриотичният фронт не е разединен.

Бившият данъчен коментира и идеята за сливане на НАП и Агенция „Митници". На въпрос трябва ли да бъдат обединени двете структури той отговори „И да, и не" и посочи различни примери от други страни. Без да навлиза в детайли Емил Димитров посочи: „Аз лично не съм много убеден, че трябва да стане това нещо, защото по-скоро ще ликвидират структурата".

Ние имаме успешен началник там. Той хвана трите най-големи мишки, президента, премиера и финансовия министър. Сега той трябва да хване още три мишки, Владислав Горанов, новият началник на мега агенцията и Бойко Борисов. Ако успее да хване тези 6 мишки, Ваньо Танов има шанс да остане. В противен случай, той ще свърши черната работа и ще бъде изгонен", каза Емил Димитров.

По отношение на казуса „КТБ" Ревизоро смята, че топката сега е в полето на Цацарвов.  Според него много бързо може да се стигне до лицата, стоящи зад кухите фирми, вземали заеми от КТБ, но посочи: До всички виновници едва ли ще се стигне, защото част от тях са в чужбина с изнесените пари.

Според него решенията са вземани извън банката и лично от Цветан Василев.

Обезпеченията на 82-те фирми, взели 3,4 млрд. лева кредити, е 2% при средно обезпечение в КТБ е 13%. А обикновено обезпечение се иска 100-150%. Според мен оценката за обезпеченията е малко по-различна - не е 13%, но дори да е 20%, пак е доста малко, обясни Ревизоро.

Дълго време се коментираше, че парите обичали тишината. Но и крадците я обичат. Явно е било много тихо, за да изчезнат 4 млрд. лева, коментира той. 

Ревизоро направи връзка между изплащането на парите на вложителите в КТБ и актуализацията на бюджета като каза, че бюджетът трябва да се актуализира, за да могат да се изплатят задълженията до 100 000 лева, които фондът за гарантирани плащания не може да осигури, защото ги няма. Според него сумата от 4,2 млрд. е завишена.

Голямата тема е следната - когато една банка печели, много хубаво, ама като губи - къде е държавата да я спасява, попита риторично Ревизоро.

 

 

 

 

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Тишината е най-обичана от КРАДЦИТЕ ДС-шестаци и "куките" от "най-скъпо платената полит-уроспия МВРо"! А когаро някой като ревизиро се кандидатира за депутатин точно от името на тия КРАДЦИ и да има НАГЛОСТТА да морализаторствува срещу КРАДЦИТЕ си е чиста ДЕМАГОГИЯ!

23.10.2014 09:28:06

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.