• 16 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8303
  •  GBP / BGN 2.3227
  •  CHF / BGN 2.0514
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

„Комерсант“: Руски военни експерти създават концепция за „мека сила“ за борба с „цветните революции“

„Комерсант“: Руски военни експерти създават концепция за „мека сила“ за борба с „цветните революции“

/КРОСС/ Руски военни теоретици възнамеряват да се борят срещу „хибридните войни“ с аналогични методи и са готови да разработят концепция за „меката сила“, пише във вторник в. „Комерсант“, позовавайки се на доклад на началника на Генщаба на ВС на РФ Валерий Герасимов, предаде РИА Новости.

Съобщава се, че миналата седмица се е състояло събрание на Академията на военните науки, на което е било обсъдена борбата с „цветните революции“. Според изданието, доклад на тази тема е представил Валерий Герасимов. Той разказал за особеностите на съвременните войни, носещи хибриден характер, като отбелязал, че неразделна част от тях са „цветните революции“, кибератаките и подготвителните мероприятия във формат „мека сила“.

„Тъй като „цветните революции“, които в Министерството на отбраната са смятани за държавни преврати, са една от формите за водене на хибридна война, отговорът на тях с използването на обикновени войски е невъзможен: борбата с тях е възможна само със същите хибридни методи“, цитира вестникът думите на докладчика.

Като пример за комплексна борба с терористичните групи, включваща дипломатически и други невоенни методи за сътрудничество с други държави, Герасимов дава операцията на ВКС на РФ в Сирия.

Според изданието, в събранието са участвали още и руският вицепремиер Дмитрий Рогозин, членове на академията и експерти.

Военните експерти, присъствали на събранието, призовават да се пристъпи сериозно към разработването на концепцията за „мека сила“, отбелязвайки при това, че „отделни елементи от нея вече присъстват в концепцията за външна политика на РФ, но те са само набелязани с щрихи и в голяма степен копират чуждестранни разработки в тази област“.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.